Τζανακόπουλος: Τον Σαμαρά δεν τον έριξαν οι σύμμαχοί του αλλά η καταστροφική συμφωνία που υπέγραψε

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για αντιφατική ρητορική πολιτική, καθώς, όπως είπε, στηρίζεται στο επιχείρημα ότι δήθεν η χώρα ήταν έτοιμη να βγει εκτός μνημονίων το 2014 και ότι ήταν η επιλογή της μετωπικής αντιπαράθεσης με τους δανειστές που οδήγησε στο τρίτο πρόγραμμα.

«Η ρητορική περί success story και η πρόβλεψη ότι το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με επιτυχία, βασίστηκε στην επιθυμία της τότε πολιτικής ηγεσίας η τρόικα να κάνει τα στραβά μάτια και να χαρίσει την ολοκλήρωση στον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο για να αποφύγει τον κίνδυνο της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ. Να κλείσει άρον άρον την πέμπτη αξιολόγηση χωρίς να καλύψει το δημοσιονομικό κενό και να του χαρίσουν μια πιστοληπτική γραμμή που υπήρχε μόνο στη φαντασία του και πουθενά αλλού καθώς κανείς δεν συζητούσε κάτι τέτοιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.

«Αυτή η ανεκπλήρωτη “φαντασίωση” επιτρέπει σήμερα στον κ. Σαμαρά να ισχυρίζεται ότι τον έριξαν οι σύμμαχοι του. Ε, λοιπόν όχι. Δεν τον έριξαν οι σύμμαχοι του, αλλά η καταστροφική συμφωνία που είχε υπογράψει και που με σθένος και φανατισμό υλοποίησε. Τον έριξε επίσης, και ευτυχώς, ο ελληνικός λαός», σημείωσε ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Είμαστε ακόμη εδώ και ψηφίζουμε τον τελευταίο μνημονιακό Προϋπολογισμό.Είμαστε ακόμη εδώ και κάθε σχέδιο υπονόμευσης, παρένθεσης, κατάρρευσης έπεσε στο κενό, κάθε επιθυμία παλινόρθωσης και εκδικητικής επιστροφής που θα ισοδυναμούσε με δικαίωση των επιλογών που μας οδήγησαν στην τραγωδία της χρεοκοπίας αποδείχτηκε φρούδα», πρόσθεσε.

«Παρόλα αυτά είμαστε σήμερα ακόμη εδώ. Για να προτείνουμε και να ψηφίσουμε άλλον ένα προϋπολογισμό. Τον τελευταίο μνημονιακό προϋπολογισμό. Και βαδίζουμε με σταθερότητα στην έξοδο από την επιτροπεία», κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος, προαναγγέλοντας την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: