Τζανακόπουλος: Το μοναδικό 4ο μνημόνιο που υπάρχει είναι στο μυαλό του κ. Μητσοτάκη

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημείωσε πως «αυτό που είναι εξαιρετικά θετικό σε σχέση με την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας είναι ότι για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια έχουμε ολοκλήρωση αξιολόγησης χωρίς ούτε ένα ευρώ επιπλέον δημοσιονομικό μέτρο».

Όπως τόνισε, το συμπέρασμα από τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για την τρίτη αξιολόγηση είναι ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής έχει ολοκληρωθεί και πως άρα ανοίγει ο δρόμος για την έξοδο από την μνημονιακή επιτροπεία.

Ο κ. Τζανακόπουλος μίλησε για τα κέρδη που αποκόμισε η ελληνική πλευρά, όπως την αύξηση κατά περίπου 250 εκατ. για τον κοινωνικό προϋπολογισμό, τις συντάξεις χηρείας και τα προνόμια των εργαζομένων. «Από εκεί και πέρα μια συμφωνία με τους δανειστές πάντα έχει και σημεία που δεν θα επέλεγε η κυβέρνηση εφόσον βρισκόταν εκτός καθεστώτος επιτροπείας, αλλά δεν νομίζω ότι είναι τέτοια που θα δημιουργήσουν το οποιοδήποτε πολιτικό ή κοινωνικό πρόβλημα», υπογράμμισε.

Με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι όταν τελειώσει το τρίτο μνημόνιο, θα αρχίσει το τέταρτο, ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε τα εξής: «Μ’ έχει μπερδέψει, χαρακτήρισε “4ο μνημόνιο” την πρώτη αξιολόγηση, τη δεύτερη, τώρα χαρακτηρίζει “4ο μνημόνιο” την περίοδο μετά το πρόγραμμα. Το , είναι στο μυαλό και στα σχέδια του κ. Μητσοτάκη που έχει με σαφήνεια τοποθετηθεί γι’ αυτά τα ζητήματα, λέγοντας ότι θα πρέπει να δώσει στους δανειστές μεταρρυθμίσεις για να πάρει τη ρύθμιση του χρέους. Εννοεί απολύσεις, μειώσεις μισθών, έναν νέο γύρο ιδιωτικοποιήσεων, περικοπές στο κοινωνικό κράτος. Αυτή είναι η αντίληψη του κ. Μητσοτάκη ανεξαρτήτως δανειστών». Σημείωσε παράλληλα πως «ο κ. Μητσοτάκης κάνει προβολές όταν μιλά για τέταρτα μνημόνια, αλλά ευτυχώς δεν θα κληθεί ποτέ να τα εφαρμόσει».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: