Τζανακόπουλος: Θα πάρουμε δύσκολες και σκληρές αποφάσεις στο ποδόσφαιρο

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στο χώρο του ποδοσφαίρου, δήλωσε πως «είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε δύσκολες και σκληρές αποφάσεις, αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος για κάποιους που δεν δείχνουν διατεθειμένοι να δείξουν τον απαραίτητο σεβασμό».

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, η κυβέρνηση θα πάρει δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό, προκειμένου να δοθεί «τέλος στα φαινόμενα που αμαυρώνουν τον ελληνικό αθλητισμό». 

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τα περιστατικά που έγιναν την Κυριακή, στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» και προστίθενται σε μια σειρά επεισοδίων βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. «Η σημερινή κυβέρνηση συγκρούστηκε στην πράξη κι όχι στα λόγια με τα οργανωμένα συμφέροντα στο χώρο του ποδοσφαίρου», υπογράμμισε, ενώ αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η κυβέρνηση για τον χώρο του αθλητισμού.

Όσον αφορά στην είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο, με το όπλο του περασμένο στη μέση, ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως «είναι μια καταδικαστέα ενέργεια, που προσβάλλει τον φίλαθλο κόσμο, το ελληνικό ποδόσφαιρο και δυσφημεί τη χώρα διεθνώς».

«Επί κυβέρνησης Σαμαρά, το 2012 δόθηκε η ελληνική ιθαγένεια στον κ. Σαββίδη, αναγνωρίζοντάς τον ως εθνικό ευεργέτη», είπε, ενώ σχολιάζοντας τα περί προνομιακών σχέσεων της κυβέρνησης με τον επιχειρηματία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η συζήτηση γίνεται με αφορμή ένα περιστατικό «που αφορά στην ορθή απόφασης της κυβέρνησης να διευκολύνει τη σχετική πρωτοβουλία (για τα πρόστιμα της ΣΕΚΑΠ) καθώς ο κ. Σαββίδης κατά τη διάρκεια των ετών φορτώθηκε με πρόστιμα».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: