Τζανακόπουλος: Πρώτα τα μεσοπρόθεσμα για το χρέος και μετά εφαρμογή μέτρων

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος υπογράμμισε πως πρέπει να προσδιοριστούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος στο επόμενο Eurogroup για την εφαρμογή του συμφωνηθέντος δημοσιονομικού μείγματος, προσθέτοντας πως αυτό αποτελεί προϋπόθεση και «καθορισμένα επόμενα βήματα».

Ο κ. Τζανακόπουλος ανακοίνωσε πως μετά την εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ (21 – 23 Απριλίου) επιστρέφουν στην Ελλάδα τα κλιμάκια, θα καταδειχθούν τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, θα εμπεριέχονται τα μέτρα και τα αντίμετρα, θα προσδιοριστεί το SLA (τεχνική συμφωνία) θα έχουμε την νομοθέτηση των προαπαιτούμενων μέτρων και κατόπιν, στο Eurogroup, θα γίνει προσδιορισμός των μεσοπρόθεσμων μέτρων για την απομείωση του χρέους.

«Έχουμε μπει πια στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, είναι τυπικές οι προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης. Για πρώτη φόρα αξιολόγηση ολοκληρώνεται χωρίς επιπλέον δημοσιονομική προσαρμογή, με μηδενική προσαρμογή», υπογράμμισε ακόμη.

Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε ότι για τα αντίμετρα χρειάζεται υπέρβαση του στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος, αλλά απλώς επίτευξή τους. «Στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2018 είναι 3,5% αν επιτευχθεί, τότε στις αναγκαίες προβλέψεις για το 2019 θα θεωρηθεί δεδομένο το 3,5% συν 1% αρνητικά μέτρα ως προς την πρόβλεψη πάμε 4,5%, μείον 1% θετικά μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα και επιστρέφουμε στο 3,5% για το 2019», σημείωσε.

«Προφανώς αποτελεί συμβιβασμό η συμφωνία… Δεν είναι συμβιβασμός που θα αποδεχόμασταν αν δεν βρισκόμασταν υπό συνθήκη επιτροπείας, αλλά ειδικά στα εργασιακά καταφέραμε συμφωνία που σχεδόν στο σύνολο της είναι στο πλαίσιο των αρχών που επιθυμούσε η ελληνική κυβέρνηση με αποκατάσταση ισορροπίας», είπε ακόμη ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: