Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης να δώσει εξηγήσεις για Αυγενάκη και Siemens

Ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο Ράδιο 98,4 της Κρήτης, δήλωσε πως “αυτή την Παρασκευή θα δοθεί η δυνατότητα στον πρωθυπουργό να φέρει τον κ. Μητσοτάκη προ των ευθυνών του. Νομίζω ότι η επιλογή να γίνει η συγκεκριμένη Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό ήταν άλλο ένα αυτογκόλ, τόσο πολιτικά όσο και επικοινωνιακά, για τον κ. Μητσοτάκη και αυτό θα αποδειχθεί την Παρασκευή”.

“Ξέρετε, οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών είναι καταιγιστικές και αποδεικνύουν ότι όλο το ερώτημα του, που βασίζεται σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει την Αθήνα αλλά και το σύνολο της ελληνικής επικράτειας, ως μια περιοχή ανασφαλή στην οποία επικρατεί η ανομία, γυρίζει μπούμερανγκ στον κ. Μητσοτάκη. Διότι από ό,τι φαίνεται είναι ο ίδιος και οι συνεργάτες που φέρονται τελικά να εμπλέκονται σε περίεργες υποθέσεις, όπως θα έχετε διαβάσει τις τελευταίες ημέρες για όλα όσα έχουν έρθει στη δημοσιότητα, σε σχέση με τον στενό του συνεργάτη και γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Αυγενάκη”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.

Ακόμη, μίλησε για τη στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση την Παρασκευή, λέγοντας «από τη δική μας πλευρά εμείς θα εξηγήσουμε και θα παρουσιάσουμε τις εξαιρετικές επιτυχίες που έχει η Ελληνική Αστυνομία το τελευταίο διάστημα, τόσο σε σχέση με τη διαλεύκανση μεγάλων υποθέσεων όσο και με την προσπάθεια να υλοποιήσουμε μια αντιεγκληματική πολιτική, η οποία θα εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας στο σύνολο των πολιτών και την ίδια στιγμή θα σέβεται τα ατομικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες».

Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι είναι αυτός που βρίσκεται σε «πλήρες στρατηγικό και πολιτικό αδιέξοδο» και γι΄ αυτό προσπαθεί, με επικοινωνιακούς όρους, να δημιουργήσει συνθήκες έντασης, αλλά «αποτυγχάνει παταγωδώς».

Σε ερώτηση σχετικά με τα όσα κατέθεσε στο δικαστήριο η πρώην γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, για την υπόθεση της Siemens, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως «μιλάμε για τις ιδιαίτερες σχέσεις που διατηρούσαν τα δυο μεγάλα κόμματα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με τη Siemens. Μίλησε η κ. Τσακάλου, με βάση τα δημοσιεύματα, για παράνομες χρηματοδοτήσεις, για δωροληψίες, για δωροδοκίες, για διάφορες εξυπηρετήσεις τις οποίες η συγκεκριμένη εταιρία έκανε σε πολιτικά πρόσωπα και πολιτικά κόμματα. Νομίζω ότι δεν έχει κανείς καμιά αμφιβολία ότι ήρθε χθες στην επιφάνεια αυτή η συνθήκη της απόλυτης διαφθοράς που επικρατούσε στο πολιτικό σύστημα και ήταν ένας από τους κύριους λόγους που η χώρα οδηγήθηκε στη μνημονιακή επιτροπεία το 2010. Όλα αυτά θα έχουμε τη δυνατότητα να τα συζητήσουμε και την Παρασκευή στη Βουλή, καθώς ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να δώσει επιτέλους απαντήσεις στον ελληνικό λαό για τις ιδιαίτερες σχέσεις, τις οποίες, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα και με τις καταθέσεις των εμπλεκομένων στη συγκεκριμένη υπόθεση, διατηρούσε με τη συγκεκριμένη εταιρία».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: