Τζανακόπουλος: Η Αριστερά η τελευταία ελπίδα της Ευρώπης

«Σε δύσκολες συνθήκες, δημοσιονομικής προσαρμογής, επιτροπείας, προσπαθούμε να ανοίξουμε έναν δρόμο τόσο στην Ελλάδα όσο διεθνώς για μια άλλη Ευρώπη», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, χαιρετίζοντας στη διήμερη ανοικτή συζήτηση που διοργανώνει η Νομαρχιακή επιτροπή Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, στο ‘Αλσος Αιγάλεω.

«Ως πρώτο παράδειγμα αριστερής κυβέρνησης στην Ευρώπη», είπε, «προσπαθούμε να δώσουμε ένα αριστερό πρόσημο στην αμφισβήτηση των κυρίαρχων πολιτικών». Σημείωσε ότι «μέσα σε αυτή τη δύσκολη πραγματικότητα έμελλε να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που ανοίγει την αυλαία για μια μάχη που δίνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη». Ο ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε, στην αρχή ήταν μόνος, αλλά δύο χρόνια μετά η ισορροπία δυνάμεων έχει αλλάξει και μπορεί να αλλάξει περαιτέρω.

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε τις τρεις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης: ανάκτηση της εργασίας-αντιστροφή της προηγούμενης πορείας στην αγορά εργασίας, ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, μεγάλες θεσμικές τομές. Για να υπογραμμίσει πως «σήμερα για πρώτη φορά έχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε αυτές τις τρεις βασικές προτεραιότητες. Γιατί έχουμε ανοίξει τον δρόμο για την οριστική έξοδο από την επιτροπεία και την κρίση».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: