Τζανακόπουλος για επίσκεψη Ερντογάν: Πρέπει να σταθούμε στα σημεία σύγκλισης

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολίασε την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημειώνοντας πως «ο τρόπος που τοποθετήθηκαν οι δυο ηγέτες ήταν απολύτως ειλικρινής και ανοιχτός, δεν κρύφτηκαν οι διαφωνίες. Αυτό στο οποίο πρέπει να σταθούμε είναι τα σημεία σύγκλισης».

«Παρά το γεγονός ότι τονίστηκαν οι διαφορετικές οπτικές σε συγκεκριμένα ζητήματα, η επίσκεψη αυτή θα παίξει σημαντικό ρόλο στο άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου στις σχέσεις των δύο χωρών», ανέφερε ακόμα ο κ. Τζανακόπουλος, προσθέτοντας ότι το γεγονός της επίσκεψης Τούρκου Προέδρου ύστερα από 65 χρόνια έχει ένα ειδικό βάρος, με δεδομένο ακριβώς το ότι επενδύθηκαν πολλά τόσο επικοινωνιακά. «Τα πράγματα πήγαν πολύ καλά, καθώς η κυβέρνηση δεν έμεινε μόνο στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων», τόνισε.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξή του, ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε πως είναι αναγκαίο η χώρα μας να τείνει χείρα φιλίας προς τη γείτονα, «ώστε να αναβαθμίσουμε τη σχέση μας πράγμα που μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη όχι μόνο για τις δυο χώρες αλλά και για την ευρύτερη περιοχή».

Όσον αφορά στις διαφωνίες που εκφράστηκαν από τους δύο ηγέτες σε ορισμένα θέματα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι είναι θετική η συζήτηση επί των θεμάτων που υπάρχουν διαφωνίες, ώστε να αρχίσουν σιγά σιγά να επιλύονται και συμπλήρωσε πως «αυτή η πρωτοβουλία λοιπόν στέφεται με επιτυχία. Οι κυβερνήσεις δεν είναι για να ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις όταν τα πράγματα πάνε καλά αλλά να παίρνουν και πρωτοβουλίες ώστε να βελτιώνονται οι σχέσεις μεταξύ των κρατών» .

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: