Τζανακόπουλος: Εξωθεσμική η παρέμβαση Ρέγκλινγκ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, περί υπουργών που «κάποιες φορές αμφισβητούν μέτρα τα οποία έχουν συμφωνηθεί και συγκεκριμένες ιδιωτικοποιήσεις», έκανε λόγο για «εξωθεσμικές παρεμβάσεις» που έχουν στόχο τη δημιουργία ενδοκυβερνητικών «ρηγμάτων».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τζανακόπουλος επισήμανε ότι «και ο κ. Σόιμπλε έχει επιχειρήσει να δημιουργήσει ρήγματα μέσα στην κυβέρνηση. Είναι ενδιαφέρουσα στρατηγική από την πλευρά των δανειστών, αλλά δεν έχει αποτέλεσμα και δεν πατάει στην πραγματικότητα».

Και πρόσθεσε: «Δεν μπορούν οι θεσμοί να προχωρούν σε τέτοιου τύπου σχόλια για τα εσωτερικά της ελληνικής πολιτείας… Ο καθένας τα του οίκου του, φαντάζεστε αν παρεμβαίναμε για τον τρόπο που διοικείται ο ESM θα γινόταν πολεμική κατάσταση στην Ευρώπη (…)».

Ο ίδιος επισήμανε και ότι «τέτοιες τύπου παρεμβάσεις εκ μέρους των θεσμών δεν εξυπηρετούν εφόσον ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση και τηρούμε όλες τις δεσμεύσεις» για να συμπληρώσει: «Υπάρχει δημοκρατία στην Ευρώπη να το καταλάβει ο κ. Ρέγκλινγκ».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε επίσης πως «ο Κλάους Ρέγκλινγκ και η Ν.Δ. ταυτίζουν τις επενδύσεις με τις ιδιωτικοποιήσεις».

«Δεν είναι μόνο οι ιδιωτικοποιήσεις, είχαμε εκατοντάδες επενδυτές που περίμεναν ολοκλήρωση για να ξεκινήσουν σειρά από προτζεκτς σε τουρισμό, μεταφορές, ενέργεια κλπ», ανέφερε.

Για τις αποφάσεις του Eurogroup ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως «έχουμε επιτύχει το 90% των στόχων που είχαμε θέσει». Εξέφρασε ταυτόχρονα την εκτίμηση ότι μέχρι τέλους του 2018 θα υπάρξει πρώτη δοκιμαστική έξοδος στις αγορές, διευκρινίζοντας πάντως ότι η απόφαση εξόδου στις αγορές είναι θέμα του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

Σχετικά με τις επαφές του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς είπε ότι γίνονται στο πλαίσιο του σεβασμού των θεσμών εν όψει της συζήτησης στο κοινοβούλιο για την οικονομία, «καθώς έχουν ειπωθεί ανακρίβειες από τη ΝΔ».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: