Τζανακόπουλος: Ανυπόστατα τα σενάρια για πρόσθετα μέτρα το 2018

«Θετική εξέλιξη» χαρακτήρισε την επί τα βελτίω αναθεώρηση των πρωτογενών πλεονασμάτων του 2016 από το ΔΝΤ ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις επόμενες μέρες να εργάζεται εντατικά ώστε να καταλήξει άμεσα σε μια συνολική συμφωνία για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, τον καθορισμό της δημοσιονομικής πορείας μετά το τέλος του προγράμματος και τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, ώστε να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, της ένταξης στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και να δοθεί η απαραίτητη αναπτυξιακή ώθηση στην ελληνική οικονομία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Οι επιφυλάξεις του ΔΝΤ για την οικονομία της χώρας, που προκάλεσαν τις καθυστερήσεις στην πρώτη και δεύτερη αξιολόγηση, αποδείχτηκαν αδικαιολόγητες», υποστήριξε, ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για «καταστροφολογία» που μετατίθεται από χρονιά σε χρονιά. Όπως είπε, η ΝΔ ακολουθεί τη λογική «τόσα και άλλα τόσα» στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και έφερε ως παράδειγμα τις προτάσεις που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη ΔΕΗ ΔΕΗ -1,61%, που μεταξύ άλλων προβλέπει να επανεξεταστούν οι εκπτώσεις που δίνονται στους πελάτες.

Ακόμη, χαρακτήρισε ανυπόστατα τα σενάρια για πρόσθετα μέτρα το 2018 καθώς υπάρχει ο δημοσιονομικός κόφτης και εκτίμησε ότι όσο περνούν οι μήνες, το ΔΝΤ θα αναθεωρεί συνεχώς τα στοιχεία του, ώστε να λάβει υπόψη την υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας.

Ξεκινώντας την ενημέρωση, ο κ. Τζανανκόπουλος εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια της κυβέρνησης στις οικογένειες και τους οικείους των τεσσάρων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που έχασαν τη ζωή τους, εν ώρα καθήκοντος, χθες στην Ελασσόνα. Και ευχήθηκε καλή ανάρρωση στην αρχιλοχία Πλεξίδα που βγήκε σώα από αυτό το τραγικό δυστύχημα.

politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: