“ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ””ΛΟΥΚΑΝΟΠΙΤΑΚΙΑ”” ΠΤΙΦΟΥΡ”


Έτσι κάτι τις με τα πρωινά τα καφεδάκια
Υλικά για τα τυροπιτάκια..

  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 2 αυγά
  • 1 νωπή μάγια σε κύβο
  • Αλεύρι όσο πάρει


Για τη γέμιση με τυρί..

  • 1/2 κιλό τυρί
  • 3 αυγά
  • Λίγο μαύρο πιπέρι

Για τη γέμιση με λουκάνικο..

Μικρά λουκάνικα η μεγάλα τα κόβω σε μεριδούλες τα βράζω πρώτα και τα βουτάω μέσα στο χτυπημένο το αυγό προσθέτοντας και λίγο τυράκι..
Ζυμώνω και αφήνω μια ωρίτσα να κοιμηθεί η ζύμη..
Ανοίγω με τον πλάστη και προσθέτω τη γέμιση..
Αλοίφω με αυγό βούτυρο και λίγο νερό
Ψήνω στους 170° με αέρα πάνω κάτω έως να Ροδοκοκκινίσουν..

Για τα πτιφουρ..

  • 600γρ βιτάμ
  • 300γρ άχνη
  • 6 αυγά
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 2 μπέικιν
  • 3 κ.σ. μέλι

Χτυπάω στο μίξερ όλα τα υλικά και έπειτα γεμίζω τη σακούλα ζαχαροπλαστικής σε ότι σχέδιο θέλω..
Τα ψήνω πολύ λίγο ..
Τα γεμίζω με μαρμελάδα και τα αφήνω να κρυώσουν για να τα βουτήξω στην κουβερτούρα.
Ροδάκινο μαρμελάδα για τη γέμιση
Κουβερτούρα λιωμένη με ηλιέλαιο για την επικάλυψη ..και φυσικά
τρούφα..ινδοκάρυδο η τριμμένο φουντούκι.

Κυριακη Ταμ


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: