Τυροπιτάκια απίθανα !!!

Τυροπιτάκια με απίθανη  φουσκωτή και τραγανή ζύμη!!!

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
3 φακελακια μαγια ξηρη η ενας κυβος φρεσκιας!!
2 κ.σ ζαχαρη
2 ποτηρια  μετρια νερου  χλιαρο γαλα
1 ποτηρι μετριο νερου αναμεικτο σπορελαιο και ελαιολαδο
Περιπου 4 ποτηρια  μεγαλα η 600 γρμ περιπου αλευρι γοχ μπορει και λιγο παραπανω
Λιγο αλατι
Σε λεκανη προσθετω ενα ενα τα υλικα και ζυμωνω!!  

Αφηνω την ζυμη να ξεκουραστει και τριπλασιαστει σε ογκο!
Την τοποθετω σε ξυλινη επιφανεια η παγκο την ξεφουσκωνω την πλαθω ελαφρως σε μακροστενο ζυμαρι και την χωριζω σε 16 ισα κομματια
Παιρνω ενα ενα και με την βοηθεια του πλαστη και λιγο αλευρακι ανοιγω μικρα φυλλαρακια στην μια ακρη βαζω φετα τριμμενη κατα μηκος
Και την αλλη  την χαρασω σε 4 σημεια οπως κανουμε στα ατσμα
Κλεινω την γεμιση ρολλαρω και κλεινω στρογγυλα
Τοποθετω στις θηκες ταψιου για μαφινς αφου τις λαδωσω !

Αλειφω με χτυπημενο αυγο επανω και ψηνω σε καλα προθερμασμενο φουρνο πανω κατω αντιστασεις στους 200° εως οτου ροδισουν!
Μπορουμε να τα κανουμε και με γλυκια γεμιση  π.χ μαρμελαδα,πραλινα φουντουκιου φαντασια να υπαρχει!!!!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Μαίρη Καπνίση  ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: