Twitter: «Λουκέτο» σε 360.000 λογαριασμούς με τρομοκρατικό περιεχόμενο

Με σχετική ανακοίνωσή του, το Twitter γνωστοποίησε ότι τους τελευταίους έξι μήνες διέγραψε 235.000 λογαριασμούς χρηστών, με σκοπό να περιορίσει τις δημοσιεύσεις μηνυμάτων που προωθούν την τρομοκρατία. Από τα μέσα του 2015 το Twitter έχει κλείσει συνολικά 360.000 λογαριασμούς με «τρομοκρατικό περιεχόμενο».

Σημειώνεται ότι οι όροι χρήσης του αμερικανικού ιστοτόπου απαγορεύουν την εκτόξευση βίαιων απειλών και την προώθηση της τρομοκρατίας. Τον Φεβρουάριο η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι προτίθεται να εντείνει τις προσπάθειές της για την εφαρμογή των όρων αυτών.

Σε επίσημη ανακοίνωσή του, το Twitter υπογράμμισε ότι «οι καθημερινές διαγραφές έχουν αυξηθεί κατά 80% σε σύγκριση με πέρσι και κορυφώνονται αμέσως μετά τη διάπραξη τρομοκρατικών επιθέσεων». Αν και «δεν έχει τελειώσει» ακόμη, τονίζει ότι οι προσπάθειές του «θα συνεχίσουν να φέρουν σημαντικά αποτελέσματα» συμπεριλαμβανομένης και της μεταφοράς «αυτού του είδους της δραστηριότητας εκτός του Twitter».

Πλέον, έχει βελτιωθεί σημαντικά ο χρόνος που απαιτείται προκειμένου να διαγραφεί ένας λογαριασμός μόλις υποδειχθεί ως ύποπτος, ενώ έχει γίνει πρόοδος και προς την κατεύθυνση να εμποδιστούν οι χρήστες να επανέλθουν αμέσως, δημιουργώντας έναν νέο λογαριασμό.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

texnologia

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: