ΤτΕ: Ομόφωνη πρόταση να παραμείνει στο τιμόνι ο Γιάννης Στουρνάρας

Το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος αποφάσισε ομόφωνα, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του (βάσει του άρθρου 29 του Καταστατικού της Τράπεζας) να προτείνει προς το υπουργικό συμβούλιο, τον επαναδιορισμό του Γιάννη Στουρνάρα ως Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η θητεία του κ. Στουρνάρα λήγει στις 26 Ιουνίου 2020.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο λήγει η θητεία του ενός εκ των δύο υποδιοικητών της ΤτΕ του κ. Ι. Μουρμούρα.

Τέλος, τον Απρίλιο, μετά τη λήξη της θητείας του Ταβλά ως μέλους του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής, και συνακόλουθα του Γενικού Συμβουλίου, στη θέση του διορίσθηκε ο κ. Χρήστος Χατζηεμμανουήλ με εξαετή θητεία.

Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση είχε προτείνει την ανανέωση της θητείας του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

«Η Κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη την ανεξαρτησία και το Καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος, προτείνει την ανανέωση της θητείας του νυν Διοικητή της ΤτΕ, κ. Γιάννη Στουρνάρα» ανέφερε η ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέλιου Πέτσα.

Από την πλευρά του ο κ. Στουρνάρας είχε πει:

«Η πρόταση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για την ανανέωση της θητείας μου στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος αποτελεί μεγάλη και ιδιαίτερη τιμή για μένα. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσω να παραμένω προσηλωμένος στη βασική αποστολή της Τράπεζας της Ελλάδος, δηλαδή στη διασφάλιση της νομισματικής σταθερότητας και της ευστάθειας του χρηματοπιστωτικού συστήματος προς όφελος της χώρας και των Ελλήνων πολιτών» είπε πει ο Γιάννης Στουρνάρας.

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: