Τσουρεκάκια μαστιχωτά !!!

Τα ωραιότερα αφράτα γευστικά μυρωδάτα κορδονάτα τσουρεκάκια !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

260 ml νερο χλιαρο προς ζεστο,

24 γρ μαγια νωπη,

200 γρ ζαχαρη,

μια πρεζα αλατι,

1 κ.σ.κακουλε,

1 κ.γ.μαχλεπι,

μισο κ.γ.μαστιχα ,

εαν θελουμε ξυσμα 1 πορτοκαλιου,

500-600 γρ αλευρι για τσουρεκια η για ολες της χρησεις,

100 γρ μαργαρινη!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε στο μπολ την μαγια,2 κ.σ.ζαχαρη το νερο και 2 κ.σ.αλευρι ανακατευουμε με συρμα καλα και το σκεπαζουμε για 15 λεπτα!

Βαζουμε σε αλλο μπολ 2 ποτηρια αλευρι πανω στο αλευρι ριχνουμε το αλατι ανοιγουμε λακουβιτσα και ριχνουμε την ενεργοποιημενη μαγια!

Τα ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα απαλα!

Ριχνουμε την ζαχαρη και τα μυρωδικα!

Συνεχιζουμε ριχνουμε σιγα-σιγα αλευρι!

Τελος ριχνουμε το βουτυρο μαλακο και ζυμωνουμε !

Αλευρωνουμε τον παγκο μας βαζουμε την ζυμη και την ζυμωνουμε παρα πολυ καλα μεχρι να γινει λεια αφρατη να μην κολλαει!

Λαδωνουμε ελαφρως ενα μπολ και την βαζουμε μεσα !

Την σκεπαζουμε για 2 ωρες!

Συνεχιζουμε βαζουμε την ζυμη στον παγκο μας και με τον πλαστη την ανοιγουμε ενα φυλλο (1 εκ παχος)!

Κοβουμε λωριδες ισες και αρχιναμε ανα 3 λωριδες πλεκουμε το τσουρεκακι!

Δηλαδη απο την πλεξουδα που φτιαχνω με τις 3 λωριδες βγαζω 4 μικρα τσουρεκακια!

Τα βαζουμε στην λαδοκολα και τα σκεπαζουμε για 30 λεπτα!

Στην συνεχεια τα αλοιφουμε με γαλα κσρυδας ριχνουμε σουσαμι και τα ψηνουμε στους 180 β προθ αντισ.μεσαια σχαρα για 25 λεπτα φυσικα αναλογα τον φουρνο!

Με το μεγεθος αυτο που εφτιαξα μου βγηκαν 50 τσουρεκακια!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ   Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!


(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: