Τσίπρας: Υψιστη ανάγκη η συνεργασία των πολιτισμών απέναντι στο σκοτάδι

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών, που διοργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών στο Ζάππειο, μίλησε για τις βαθιές ρίζες του ελληνισμού στην Ευρώπη και έστειλε μήνυμα ενότητας και συνεργασίας.

«Μια σημαντική πρωτοβουλία που ξεκινά από την Ελλάδα, αλλά αποκτά σάρκα και οστά με τη στήριξη χωρών των οποίων οι πολιτισμοί έχουν αφήσει σφραγίδα ανεξίτηλη στον ρου της παγκόσμιας ιστορίας και με τις οποίες, αν και μας χωρίζουν εκατοντάδες χιλιόμετρα γεωγραφικά, εντούτοις μας ενώνει η περηφάνια μας, αλλά και η ευθύνη μίας μεγάλης πολιτιστικής κληρονομιάς, που δεν μας ανήκει πια κατ’ αποκλειστικότητα, αλλά είναι κληρονομιά ολόκληρης της ανθρωπότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι το Φόρουμ είναι «πολύ σημαντικό» και μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη αξιοποίηση του εθνικού κεφαλαίου του Πολιτισμού, αναδεικνύοντας το μεγαλείο του παρελθόντος, αλλά και τη σύγχρονη πολιτιστική μας παραγωγή.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, «βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι κρίσεων που απαιτεί ρεαλισμό και ταυτόχρονα προσκόλληση στα ιδανικά μας. Η λύση δεν βρίσκεται στην επιθετικότητα και την προκλητικότητα, αλλά στη συνεργασία και τη συλλογικότητα».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατέληξε λέγοντας πως «είναι ύψιστη ανάγκη η συνεργασία των πολιτισμών απέναντι στο σκοτάδι όσων θέλουν να βυθίσουν την ανθρωπότητα στην παράνοια και το μίσος. Είναι ύψιστη ανάγκη να μεταφέρουμε στο σήμερα το άπλετο φως του μεγαλείου των ανθρώπων του πνεύματος, που εξέπεμψαν οι αρχαίοι πολιτισμοί μας στο παρελθόν. Από την Αθήνα, κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης, στέλνουμε ένα πολύ δυνατό, ισχυρό μήνυμα στην ανθρωπότητα. Μήνυμα συνεργασίας για την παγκόσμια ειρήνη, τον αλληλοσεβασμό και την αλληλοκατανόηση».

politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: