Τσίπρας: Υπέγραψε το μνημόνιο συνεργασίας για την Υγεία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διεμήνυσε πως η στήριξη της Δημόσιας Υγείας έχει πάψει πλέον να θεωρείται περιττό έξοδο και διαβεβαίωσε ότι «θα πιάσει τόπο» η προσφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που μπορεί να αγγίξει τα 250 εκατ., μιλώντας κατά την υπογραφή του σχετικού μνημονίου συνεργασίας με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ανδρέα Δρακόπουλο.

Όπως είπε, «υπάρχουν πλέον οι προϋποθέσεις» αξιοποίησης της πρωτοβουλίας «Στηρίζοντας την Υγεία στην Ελλάδα» το συντομότερο δυνατόν και με τη μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια για τους πολίτες, ενώ πρόσθεσε ότι «πλέον στην Ελλάδα έχει σταματήσει εδώ και τρία χρόνια, η συρρίκνωση και η υποβάθμιση των δομών και υπηρεσιών υγείας. Και έχει ξεκινήσει μια αντίστροφη πορεία».

Αντίστροφη πορεία «αυτής της ουσιαστικής ενίσχυσης και εν τέλει της επαναθεμελίωσης της καθολικότητας της υγειονομικής περίθαλψης για όσους και όσες ζουν σε αυτή τη χώρα. Ανεξαρτήτως εισοδήματος, κοινωνικής θέσης, καταγωγής ή οποιουδήποτε άλλου προσδιορισμού», όπως εξήγησε ο κ. Τσίπρας.

«Με τη χώρα να βαδίζει πλέον σε μια νέα εποχή, απαλλαγμένη από τους ασφυκτικούς περιορισμούς των μνημονίων, που άφησαν πληγές στην ελληνική κοινωνία», τόνισε και χαρακτήρισε την επένδυση διαφορετική από τις άλλες, καθώς ο σκοπός της είναι το κοινωνικό όφελος.

«Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους του ελληνικού λαού το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τον Ανδρέα Δρακόπουλο για την προσφορά αυτή, που μπορεί να αγγίξει τα 250 εκατομμύρια ευρώ», υπογράμμισε ακόμα ο πρωθυπουργός.

 

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: