Τσίπρας: Θέλουν να μας γυρίσουν στο μεσαίωνα

Τσίπρας: Θέλουν να μας γυρίσουν στο μεσαίωνα

Τσίπρας: Θέλουν να μας γυρίσουν στο μεσαίωνα
Ειδικότερα σε ερώτηση εάν θα συνεχίσει τις συνεντεύξεις στο twitter και μετά από μία ενδεχόμενη εκλογή του στην πρωθυπουργία ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Και τις αδυναμίες μας και τις δυσκολίες μας, όλα στο φως. Η δική μας δύναμη δεν είναι τα κανάλια. Είναι η εμπιστοσύνη του λαού. Και δεν θα είναι ούτε την επόμενη ημέρα τα κανάλια ούτε κρατικά ούτε ιδιωτικά. Εγώ ποτέ δεν κρύφτηκα και όσους αναρωτιούνται σήμερα και είναι μία διαδικασία που δεν έχω καμία ενημέρωση για τις ερωτήσεις. Δίνω συνεντεύξεις όχι σε γλάστρες όπως έκανε ο πρωθυπουργός στη ΝΕΡΙΤ. Αρνείται και τον διάλογο τον δημόσιο τον ανοιχτό υπό τα φώτα των προβολέων.

Εδώ δεν έχουμε μόνο μία σύγκρουση του φόβου και της ελπίδας αλλά μία σύγκρουση ανάμεσα στον ορθό λόγο και την παραφυσική. Νομίζω ότι είναι πολύ μετά από όσα έχει τραβήξει η χώρα μας με αυτές τις πολιτικές κάποιοι να θέλουν να την γυρίσουν στο μεσαίωνα υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχόλιο χρήστη ότι μετά από κάθε αλλαγή κυβέρνησης υπάρχουν σακούλες με σκουπίδια έξω από τα υπουργεία ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε μία τέτοια πιθανή εξέλιξη γιατί φεύγει ένα καθεστώς και όχι απλά μία κυβέρνηση. Και εμείς λέμε ότι ακόμη και να τα κρύψουν εμείς θα τα βρούμε.

Για το θέμα των πλειστηριασμών σπιτιών ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι το έχουμε ήδη ξεκαθαρίσει και είναι από τις σημαντικές μας προτεραιότητες. Με τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη. Έχουμε καταθέσει ήδη στη βουλή δύο σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες που δυστυχώς καταψηφίστηκαν. Μάλιστα αναφλέρθηκε και στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ισπανό ομόλογο του, Μαριάνο Ραχόι. Σήμερα ήρθε στην πατρίδα μας ο Ισπανός πρωθυπουργός για να στηρίξει τον κ. Σαμαρά γιατί και ο κ. Ραχόι θα αντιμετωπίσει ένα τέτοιο θέμα. Θα χάσει τις εκλογές από το Podemos. Για το θέμα των πλειστηριασμών, όμως, ο φίλος του κ. Σαμαρά δεν έχει αντιμετωπίσει το ζήτημα αλλά είναι μία πραγματικότητα στην Ισπανία και χάνουν τα σπίτια τους πολί9τες από τη μεσαία τάξη. Θα έρθει και στην Ελλάδα αν ο κ. Σαμαράς προωθήσει τα σχέδια του για τη συνέχιση του μνημονίου.

Αναφορικά με τοεάν μία ενδεχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε δικαστική έρευνα για την υπογραφή των μνημονίων ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι τη δικαστική διερεύνηση δεν την κάνουν τα κόμματα. Εμείς έχουμε εξαγγείλει και θα υλοποιήσουμε να γίνει αυτή η περιβόητη εξεταστική επιτροπή, την οποία είχε εξαγγείλει και ο κ. Σαμαράς αλλά δεν προχώρησε, για το πως φτάσαμε ως εδώ. Χωρίς να έχουμε μία ρεβανσιστική λογική αλλά το χρωστάμε στην ελληνική κοινωνία να ξέρει πως έχουν τα πράγματα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι παραμένουν ανοιχτά ζητήματα στο συγκεκριμένο θέμα, όπως γιατί υπήρξε συμφωνία με το ΔΝΤ πριν τις εκλογές του 2009. Ο κ. Παπακωνσταντίνου, που είναι υπόδικος αντίθετα με τον κ. Βενιζέλο που διέπραξε τα ίδια και δεν είναι υπόδικος, γιατί του έδιναν χρήματα οι αγορές και δεν τα έπαιρνε; Νομίζω ότι και για την ομαλοποίηση της πολιτικής ζωής και της δημοκρατία και την αίσθηση του δικαίου πρέπει να αποδοθούν πολιτικές ευθύνες με βάση μία ψύχραιμη αξιολόγηση εκείνης της περιόδου τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο φορολογικό σύστημα και υποσχέθηκε διεύρυνση φορολογικής βάσης και σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, ενώ εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται κατά της αύξηση των φορολογικών συντελεστών. Εμείς θέλουμε να προχωρήσουμε στην αναδιανομή του πλούτου να υπάρχει αναλογική φορολόγηση αλλά το δεν πληρώνω φόρους είναι μια λογική που δεν βοηθάει το κράτος να σταθεί στα πόδια του. Αν δεν πληρώνουμε τους φόρους δεν μπορούν να σταθούν αυτές οι κοινωνικές δομές είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συζήτηση 3ο trending παγκοσμίως

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, ηζωντανή και ανοικτή διαδικτυακή συζήτηση των χρηστών του twitter με τον Αλέξη Τσίπρα στο #asktsipras έγινε 1ο trending topic στην Ελλάδα πριν ακόμα ξεκινήσει και 3ο trending παγκοσμίως εξαιτίας του διεθνούς ενδιαφέροντος γύρω από τις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Τη στιγμή που ο κ. Σαμαράς αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι τον διάλογο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στα ερωτήματα πολιτών σε μια ευρεία γκάμα ζητημάτων, προβάλλοντας μια εναλλακτική μορφή επικοινωνίας μαζί τους υπογράμμισαν οι ίδιες πηγές.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: