Τσίπρας: «Θέλουμε μια λύση που να είναι βιώσιμη για την Ελλάδα, όχι απλά μια συμφωνία»

Τσίπρας: «Θέλουμε μια λύση που να είναι βιώσιμη για την Ελλάδα, όχι απλά μια συμφωνία»

: «Θέλουμε μια λύση που να είναι βιώσιμη για την , όχι απλά μια συμφωνία»

Ζητάμε βιώσιμη λύση για τη χώρα και όχι απλά μια συμφωνία, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο επιβεβαίωσε ότι «δεν θα υποχωρήσουμε σε παράλογες απαιτήσεις» και συμπλήρωσε απευθυνόμενους προς όλους: «Οσοι μπορούν να συμβάλλουν στο να βρεθεί βιώσιμη λύση, να το κάνουν. Αλλιώς να σιωπήσουν».

Αναφερόμενος ειδικά στο καίριο ζήτημα της απασχόλησης, τόνισε ότι «δεν συζητάμε σε καμία περίπτωση την περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας. Αντίθεται είμαστε έτοιμοι να επαναφέρουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις» και διαβεβαίωσε ότι «δεν αποδεχόμαστε περικοπή συντάξεων».
Αναφερόμενος στο επίμαχο ζήτημα της διαπραγμάτευσης, έκανε σαφές ότι «δεν θα αποδεχθούμε όρους εξευτελιστικούς σε αυτή τη διαπραγμάτευση. Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία δεν μπορεί να αντέξει νέα μέτρα».
Εντύπωση προκάλεσαν οι πολύ υψηλοί τόνοι κατά των παρεμβάσεων Σόιμπλε (χωρίς να τον κατονομάσει), αλλά και η εμφατική αναφορά του σε ισχυρούς εχθρούς εντός των τειχών, «ολιγάρχες και καναλάρχες»  που υπονομεύουν – όπως υποστήριξε – άγρια και επίμονα την , ως… Τρόικα Εσωτερικού.
News.gr

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: