Τσίπρας: Θα υλοποιήσω ένα προς ένα τα μέτρα που εξήγγειλα στη ΔΕΘ

Παρέμβαση προκειμένου να μιλήσει για τα θετικά μέτρα που άρχισαν να δρομολογούνται έκανε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τις μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές.

«Μια μέρα μετά την κατάθεση ενός προϋπολογισμού τομή για την ελληνική οικονομία αναρωτιόμουν ποιος θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της παρέμβασής μου προκειμένου να απευθυνθώ στα έδρανα της αντιπολίτευσης. ‘Και τώρα τι θα απογίνετε χωρίς βαρβάρους’ νομίζω ότι είναι ο καλύτερος τίτλος», είπε και συνέχισε «… και τις ασφαλιστικές εισφορές μειώνουμε και το μέρισμα θα το ξαναδώσουμε σε εκείνους τους συμπολίτες μας που έχουν πραγματικά ανάγκη και όλα τα μέτρα της ΔΕΘ θα τα υλοποιήσουμε ένα προς ένα».

Όπως είπε, με το νομοσχέδιο που καλείται να ψηφίσει η Εθνική Αντιπροσωπεία, προχωράμε σε σημαντικές ελαφρύνεις για 250.000 μη μισθωτούς, ενώ τόνισε πως όχι μόνο δεν θα περικοπούν οι συντάξεις, αλλά 500.000 συνταξιούχοι από την 1η Ιανουαρίου 2019 θα δουν αυξήσεις της τάξης των 20 ευρώ μηνιαίως.

Όπως εξήγησε, αυτές οι ελαφρύνσεις είναι οι εξής: – Μειώνουμε τις εισφορές για κύρια σύνταξη κατά 33% για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες. – Βελτιώνουμε το καθεστώς των εκπτώσεων στις εισφορές για τους νέους επιστήμονες. – Μειώνουμε στο ελάχιστο την εισφορά για εφάπαξ, και μάλιστα αναδρομικά από 1/1/2017, για τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες μηχανικούς, δικηγόρους και γιατρούς.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: