Τσίπρας: Θα επιδιώξω με πατριωτική ευθύνη μια αμοιβαία αποδεκτή λύση

«Δεσμεύομαι ότι το επόμενο διάστημα θα επιδιώξω με πατριωτική ευθύνη μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. Γιατί, αν ότι είναι αληθινό είναι και εθνικό, τότε αυτή είναι σήμερα η μοναδική εθνική επιλογή», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πριν από λίγο, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα εθνικά θέματα, με έμφαση στο ονοματολογικό.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι θεωρεί «δεδομένο ότι είναι ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και δική μου προσωπικά — ειδικά στη φάση της μετάβασης στην μεταμνημονιακή εποχή — να κλείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα μέτωπα και να οικοδομήσουμε μια νέα δυναμική φυσιογνωμία, διαδραματίζοντας τον ηγετικό ρόλο που μας αναλογεί στα Βαλκάνια».

Σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες με την γειτονική Αλβανία, είπε ότι ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς ότι έχει ανοίξει ο δρόμος για την πλήρη ομαλοποίηση και αναβάθμιση των διμερών σχέσεων ανάμεσα στις χώρες μας.

Είμαστε έτοιμοι για μια στρατηγική συμφωνία με την Αλβανία

«Είμαστε επομένως έτοιμοι για μια στρατηγική συμφωνία Ελλάδας — Αλβανίας που θα επιλύσει τις κρίσιμες διαφορές και θα οδηγεί στην προώθηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της γειτονικής μας χώρας» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Στο ζήτημα αυτό φαίνεται εξάλλου ότι διαμορφώνεται μια ευρύτερη πολιτική συναίνεση, την οποία δεν μπορώ παρά να καλωσορίσω».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: