Τσίπρας στο KONTRA: Είναι φανερό πως υπήρχε το σχέδιο Αριστερή παρένθεση

Τσίπρας στο KONTRA: Είναι φανερό πως υπήρχε το σχέδιο Αριστερή παρένθεση

Στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA μίλησε απόψε ο Αλέξης , σημειώνοντας μεταξύ άλλων, ότι «είναι φανερό πως υπήρχε το σχέδιο ‘Αριστερή παρένθεση’» ενώ έκανε λόγο για «ασύμμετρη για τη σωτηρία της χώρας». 

Ο κ. Τσίπρας καταλόγισε στους 30 βουλευτές που καταψήφισαν τα νέα μέτρα, την πτώση της κυβέρνησης. Όπως ανέφερε, το σχέδιο «Αριστερή παρένθεση» περιελάμβανε να πέσει η τον Φλεβάρη, αλλά και τη «χρηματοδοτική της χώρας». «Δεν τα κατάφεραν να μας ρίξουν ούτε όταν έκλεισαν τις κάνουλες της ρευστότητας», πρόσθεσε. Ο Αλέξης Τσίπρας, περιέγραψε ως μέρος του σχεδίου και τη συμφωνία που προτάθηκε στην κυβέρνηση τον Ιούνιο. Εξήγησε ότι η απάντηση στην πρόταση ήταν το δημοψήφισμα. Επιπλέον, αναφέρθηκε στο «σχέδιο Σόιμπλε για ».

«Ό,τι δεν κατάφεραν με όλα αυτά, επιχειρούν να τα καταφέρουν με τη βοήθεια των 30 βουλευτών που έριξαν την κυβέρνηση», συμπλήρωσε. Συνέχισε λέγοντας ότι αποτελούσαν μειοψηφία της τάξης του 30% όσοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ στήριζαν την έξοδο από το , ενώ παρατήρησε πως και σε εσωκομματικές διαδικασίες συχνά διαφοροποιούσαν τη στάση τους. 

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ωστόσο, πως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι «θα ρίξουν την κυβέρνηση», συγκροτώντας άλλο κόμμα.

Τέλος, διερωτήθηκε «ποιοι δημιούργησαν τα ελλείμματα για τα χρέη;». Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «δεν μπορούσα να παριστάνω τον πρωθυπουργό με την κάλπικη στήριξη του κ. Μεϊμαράκη και της Νέας Δημοκρατίας».

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: