Τσίπρας στην Καβάλα: Εφιάλτης τους ο ΣΥΡΙΖΑ και ο όρθιος λαός – Ισχυρή εντολή για να συνεχιστεί η μεγάλη προσπάθεια (βίντεο)

Τσίπρας στην Καβάλα: Εφιάλτης τους ο ΣΥΡΙΖΑ και ο όρθιος λαός   Ισχυρή εντολή για να συνεχιστεί η μεγάλη προσπάθεια (βίντεο)

«Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τα κεφάλια της διαπλοκής, των κυκλωμάτων, της συμμαχίας του ΝΑΙ.  Του κυρίου Μεϊμαράκη και των εταίρων του στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.  Το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ. Και το ξορκίζουν με κάθε τρόπο, περνώντας ακόμα στην πολιτική απάτη» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης , κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στην

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «η διαπλοκή, τα κυκλώματα, οι αντικοινωνικές δυνάμεις που η Ν.Δ. εκπροσωπεί δείχνουν όλο και πιο καθαρά τις προθέσεις τους». Όπως είπε, όλα γίνονται στην υπηρεσία «ενός και μόνο στόχου» που δεν είναι άλλος από το «να απαλλαγούν από τον εφιάλτη τους, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ… που είναι ο όρθιος λαός…».

«Μόνος τους στόχος να μειώσουν το εύρος της νίκης μας. Για να μας βάλουν το χαλινάρι τους μετά τις εκλογές. Να χρειαστούμε δεκανίκια για να κυβερνήσουμε…», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας. Μάλιστα, ανάφερε ως παράδειγμα τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος «αποφάσισε σήμερα όχι μόνο να συγκροτήσει με τη φαντασία του κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, αλλά και να μας ανακοινώσει ποιος θα είναι της. Ή μάλλον ποιος δεν θα είναι».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επικράτηση του κόμματός του στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου (τις τελευταίες ημέρες θα γίνει η μεγάλη ανατροπή, είπε) και έθεσε συγκεκριμένα διλήμματα, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ο ελληνικός λαός πρέπει να αποφασίσει εάν θα δώσει ισχυρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ «για να συνεχιστεί η μεγάλη προσπάθεια μετασχηματισμού και αλλαγών… ή εάν προτιμά την παλινόρθωση των πολιτικών δυνάμεων που μας έφεραν μέχρι εδώ».

Επίσης, έκανε λόγο για την ανάγκη ο ελληνικός λαός να στείλει ένα σαφές μήνυμα σε ολόκληρη την Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, που έχουν εκλογές μετά τις ελληνικές, ώστε ν’ αλλάξουν οι συσχετισμοί των ευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων και να υπάρξει ένα μήνυμα ελπίδας ότι πρέπει να σταματήσει η πολιτική της λιτότητας στην Ευρώπη.

Ολόκληρη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:

«Συντρόφισσες και σύντροφοι, Πολίτες της Καβάλας

Σας φέρνω μήνυμα νίκης από όλη την Ελλάδα.

Από τα Γιάννενα, την , τη Λιβαδειά, την , τη Θεσσαλονίκη.  Το κλίμα γίνεται και πάλι κλίμα αγώνα και νίκης. Πάμε καλά!

Οι πολίτες του Όχι, εκείνοι που θέλουν να δώσουν συνέχεια στον αγώνα με τόλμη, αλλά και σύνεση, όλοι όσοι καταλαβαίνουν την ανάγκη να φυσήξει επιτέλους άνεμος αλλαγών στην πατρίδα, συσπειρώνονται γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 20  του Σεπτέμβρη ο λαός θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ την ισχυρή εντολή που ζητάμε.  Εντολή δημοκρατίας, κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλαγών στο , στην οικονομία και στην κοινωνία.  Εντολή να κάνουμε χωρίς ταλαντεύσεις και συμβιβασμούς το άλμα που απαιτούν οι στιγμές, για να βγει η Ελλάδα από το βάλτο.  Εντολή να στείλουμε κάθε κατεργάρη στον πάγκο του. Μερικούς μάλιστα, με μόνιμη ασυλία ως τώρα, να τους στείλουμε στον πάγκο της δικαιοσύνης.

Γιατί αυτή είναι η υπόσχεση και η δέσμευσή μας:

Η διαπλοκή, τα κυκλώματα της διαφθοράς, η , το κράτος λάφυρο, το ρουσφέτι, οι μονίμως κερδισμένοι από τον πόνο των πολλών, και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, έχουν βρει το μάστορά τους, όπως λέει ο λαός.

Γιατί δεν είμαστε πια μόνο μια δύναμη μάχης, ιδεών, διαμαρτυρίας, κινημάτων.  Αλλά και μια δύναμη έτοιμη να κυβερνήσει και να αλλάξει την Ελλάδα προς όφελος των πολλών.  Μαζί με τους πολλούς.

Πάμε καλά.  Και δεν το δείχνει μόνο η λαϊκή αποφασιστικότητα, η μεταστροφή των πολλών που γίνεται φανερή σε κάθε μας βήμα. Ούτε μόνο το ρεύμα των πιο συντηρητικών ανθρώπων, που βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι η μόνη διέξοδος σταθερότητας και αλλαγών.

Το δείχνουν και οι σπασμωδικές κινήσεις των αντιπάλων μας. Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τα κεφάλια της διαπλοκής, των κυκλωμάτων, της συμμαχίας του ΝΑΙ.  Του κυρίου Μεϊμαράκη και των εταίρων του στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.  Το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ. Και το ξορκίζουν με κάθε τρόπο, περνώντας ακόμα στην πολιτική απάτη.

Ο κύριος Μεϊμαράκης, για παράδειγμα, αποφάσισε σήμερα όχι μόνο να συγκροτήσει με τη φαντασία του κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, αλλά και να μας ανακοινώσει ποιος θα είναι πρωθυπουργός της.  Ή μάλλον ποιος δεν θα είναι.

Τώρα, θα στηρίξει λέει τον μεγάλο συνασπισμό αλλά με άλλον Πρωθυπουργό. Κι έτσι η διαπλοκή, τα κυκλώματα, οι αντικοινωνικές δυνάμεις που η ΝΔ εκπροσωπεί δείχνουν όλο και πιο καθαρά τις προθέσεις τους.  Και τη σύγχυσή τους μπροστά στην επερχόμενη ήττα τους.

Όλα στην υπηρεσία ενός και μόνο στόχου:  Να απαλλαγούν από τον εφιάλτη τους, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.  Που είναι ο όρθιος λαός.  Να βάλουν στο χέρι τη λαϊκή πλειοψηφία με αλχημείες ανωμαλίας και παρά φύση σχέδια.

Τη μια ο Μεϊμαράκης ζητάει αυτοδυναμία, γιατί όπως είπε στο ντιμπέιτ, η ΝΔ  δεν έκανε όσα υποσχέθηκε επειδή δεν είχε αυτοδυναμία.  Την άλλη ζητάει κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ.  Την επομένη ζητάει κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, με πρωθυπουργό τον Τσίπρα.  Και την μεθεπομένη χωρίς τον Τσίπρα.  Πενία  τέχνας κατεργάζεται.

Ο μόνος τους στόχος να μειώσουν το εύρος της νίκης μας.  Γι να μας βάλουν το χαλινάρι τους μετά τις εκλογές.  Να χρειαστούμε δεκανίκια για να κυβερνήσουμε.  Δεκανίκια, που μόνο φαινομενικά θα είναι δεκανίκια διακυβέρνησης. Ουσιαστικά θα είναι δεκανίκια του παλιού, του φθαρμένου, του συστήματος από συμφέροντα και παθογένειες που πρέπει να ανατραπεί.

Αυτά όμως είναι όνειρα θερινής νύχτας. Που θα τα σαρώσει όχι μόνο η δική μας θέληση, αλλά η λαϊκή ετυμηγορία.

Γιατί ένας είναι και πρέπει να είναι ο στόχος για τους εργαζόμενους και την κοινωνία:  Να αρχίσει στις 21 του Σεπτέμβρη μια τολμηρή, αποφασιστική, σαρωτική πορεία αλλαγών.  Να χτυπηθεί το παλιό και το σάπιο που μας οδήγησε εδώ που είμαστε.  Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει με δεκανίκια του παλιού και σάπιου.  Μπορεί να γίνει με το λαό, με όλους τους πολίτες, όποια κομματική συμπάθεια κι αν έχουν.  Αλλά όχι με τους εχθρούς του λαού.

Με τον κόσμο της εργασίας, που έχει ανάγκη τις αλλαγές όπως το οξυγόνο. Αλλά όχι με τον κόσμο του εύκολου πλουτισμού και της διαπλοκής.

Γιατί πρέπει να μάθουμε να θεωρούμε εθνικό ότι είναι αληθινό.  Και αληθινό σήμερα είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει. Η κοινωνία, η οικονομία, οι συνειδήσεις, πρέπει να αλλάξουν.

Και για να αλλάξει χρειάζεται να συστρατευθούν, να συμμαχήσουν, όλες οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που καταλαβαίνουν ότι είναι ζωτική ανάγκη η χώρα να πάρει αυτό το δρόμο.

Αλλά οι δυνάμεις που συνωμοτούν με τα κυκλώματα του παλιού, ονειρεύονται και επιδιώκουν την παλινόρθωση, υπονομεύουν την αλήθεια και την πατρίδα, θα πρέπει να βρουν επιτέλους με την ψήφο του λαού τη θέση τους εκεί που ανήκουν: Στη λήθη της Ιστορίας. Γιατί αν δεν τελειώσουμε με το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα, θα μας τελειώσει.

Αυτή είναι σήμερα η ανάγκη της κοινωνικής πλειοψηφίας. Και μόνο σ” αυτό τον στόχο μπορεί και πρέπει να υπάρξει ενότητα όλης της κοινωνίας και των πολιτικών δυνάμεων που κράτησαν τη χώρα ψηλά.  Που την έβγαλαν από την ανυποληψία και την αναξιοπρέπεια. Που την κράτησαν όρθια στις δύσκολες στιγμές.  Ενότητα λοιπόν εναντίον του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος. Όχι μαζί του.

Συντρόφισσες και Σύντροφοι

Σ” αυτές τις εκλογές πρέπει να ολοκληρωθεί η μεγάλη ανατροπή που ξεκίνησε στις 25 του Γενάρη.

Για να συνεχίσουμε τη μεγάλη πορεία μετασχηματισμών. Στην οικονομία, στο κράτος, στη δημόσια διοίκηση.  Γιατί έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και δεν μας επιτρέπεται να την αφήσουμε στην μέση.  Έχουμε καθήκον, ιστορική υποχρέωση απέναντι στην κοινωνική πλειοψηφία να συνεχίσουμε.

Να συνεχίσουμε τη μάχη για να σταματήσουμε την ανθρωπιστική κρίση.

Τη μάχη για να στήσουμε τον κόσμο της εργασίας ξανά στα πόδια του.

Να καταπολεμήσουμε την αδήλωτη και μαύρη εργασία.

Να επαναφέρουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, να εγγυηθούμε την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, να υπερασπιστούμε τα εργατικά δικαιώματα.

Για να ξεφύγουμε από την ζούγκλα της αγοράς εργασίας που έστησαν το η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.  Και που σήμερα έχουν το θράσος να μας λένε ότι έχουμε και κοινό πρόγραμμα.

Ε λοιπόν όχι!

Δεν έχουμε κοινό πρόγραμμα και δεν πρόκειται ευτυχώς ποτέ να αποκτήσουμε!  Γιατί δεν θέλουμε να έχουμε τίποτα κοινό με όσους μας έφεραν μέχρι εδώ!

Εμείς έχουμε πρόγραμμα την κοινωνική δικαιοσύνη, την δημοκρατία, την , την υπεράσπιση της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Εκείνοι έχουν πρόγραμμα τη διαφθορά, την διαπλοκή, την εσωτερική υποτίμηση, τις περικοπές δημόσιων δαπανών και τις απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Έχουμε λοιπόν καθήκον και υποχρέωση να μην επιτρέψουμε την παλινόρθωση τους.  Καθήκον να βάλουμε μπροστά ένα μεγάλο σχέδιο για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.  Και σήμερα, για πρώτη φορά μετά από μια πενταετία, μπορούμε να το πετύχουμε!

Μετά τη Συμφωνία με τους Δανειστές έχουμε πια μπροστά μας την εκκίνηση της συζήτησης για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που θα δώσει την απαιτούμενη ανάσα στα ήδη επιβαρυμένα δημόσια οικονομικά.

Μετά από μια πενταετία που το πρόβλημα των κόκκινων δανείων κρυβόταν κάτω από το χαλί είμαστε πια έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε, έχοντας εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση ώστε να μπει ένα τέλος στην πιστωτική της πραγματικής οικονομίας.

Και την ίδια στιγμή έχουμε έναν αναπτυξιακό σχεδιασμό που προωθείται με το νέο ΕΣΠΑ και τον αναπτυξιακό νόμο, έναν αναπτυξιακό σχεδιασμό που δίνει έμφαση στη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, στηρίζει την απασχόληση και προωθεί την καινοτομία και την ποιότητα.

Γιατί εμείς θέλουμε να βάλουμε μπροστά την ελληνική οικονομία, στηρίζοντας εργαζόμενους και μικρομεσαίους και αξιοποιώντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας.  Τη γη της, τη θέση της, την παραγωγή της, τη γνώση των ανθρώπων της.  Δεν θέλουμε ανάπτυξη χτισμένη πάνω σε κοινωνικά ερείπια όπως η ΝΔ και το σύνολο του παλιού πολιτικού συστήματος.

Φίλες και Φίλοι, Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Τα διλήμματα είναι πλέον σε όλους σαφή και ξεκάθαρα!

Ο ελληνικός λαός πρέπει να αποφασίσει:

Θέλει να δώσει ισχυρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχιστεί η μεγάλη προσπάθεια μετασχηματισμού και αλλαγών;

Θέλει να συνεχιστεί η προσπάθεια να απαλλαγούμε από τα βάρη του παρελθόντος;

Ή προτιμά μήπως την παλινόρθωση των πολιτικών δυνάμεων που μας έφεραν μέχρι εδώ;

Προτιμά να συνεχίσουμε να κερδίζουμε έδαφος στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές με μια ισχυρή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή να δώσουμε πίσω ακόμα και αυτά που κερδίσαμε με μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας;

Ο ελληνικός λαός  πρέπει να δώσει μια απάντηση:

Ποιος έχει το πρόγραμμα, τη γνώση και τη βούληση να συνεχίσει τη σκληρή διαπραγμάτευση και να εγγυηθεί την προστασία και την ευημερία της κοινωνικής πλειοψηφίας;

Σε αυτή τη χώρα είμαστε όλοι γνωστοί και όλοι μας έχουμε δώσει δείγματα γραφής.

Η Νέα Δημοκρατία έδωσε δείγματα γραφής μιλώντας για άχρηστους δημοσίους υπαλλήλους, κλείνοντας την ΕΡΤ σε μια μαύρη μέρα για την μεταπολιτευτική δημοκρατία, μοιράζοντας κονδύλια σε φίλους και ημέτερους, καλύπτοντας την φοροδιαφυγή των ισχυρών.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τα δικά του δείγματα γραφής:

Με το νόμο για τις εκατό δόσεις, με την εκκίνηση της προσπάθειας για τον εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης,
με το άνοιγμα της ΕΡΤ,

την κατάργηση του πεντάευρου στα νοσοκομεία,

την επαναπρόσληψη εκείνων που αντισυνταγματικά απολύθηκαν,

με την μεγάλη προσπάθεια για να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή των ισχυρών,

με το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των καναλιών.

Και με τόσα ακόμα που έχουν γίνει και με άλλα τόσα και ακόμα περισσότερα που μένουν να γίνουν.  Για να βγει επιτέλους η χώρα από το τέλμα.

Αλλά για να βγει και η Βόρεια Ελλάδα από το τέλμα της ανεργίας και της εγκατάλειψης.  Και είμαστε εμείς μόνο που μπορούμε να φέρουμε σε πέρας αυτό το δύσκολο έργο χέρι – χέρι με τις ζωντανές και παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας για μια πολύπλευρη και βιώσιμη ανάπτυξη που θα αξιοποιεί το σύνολο των παραγωγικών δυνατοτήτων της περιοχής καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό της.

Ενδεικτικά αναφέρω μερικές από τις προτεραιότητες μας για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης:

Στήριξη του αγροτικού τομέα με τα απαραίτητα έργα υποδομής και μέτρα οικονομικής στήριξης κυρίως της κτηνοτροφίας η οποία έχει υποστεί καταστροφή εξαιτίας των ζωονόσων ώστε ο νομός Καβάλας αλλά και ολόκληρη η περιφέρεια να συμβάλει στην αγροτοδιατροφική επάρκεια της χώρας.

Αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων της περιοχής   στον Ερατεινό και τον Ακροπόταμο. Ήδη εξάλλου τα σχέδια για τον Ακροπόταμο έχουν προχωρήσει σε συνεργασία της με το κέντρο ανανεώσιμων πηγών και εξοικονόμησης ενέργειας.

Σχεδιασμός της τουριστικής ανάπτυξης, με έμφαση στην ήπια ανάπτυξη συμβατή με το περιβάλλον, τον αγροτουρισμό, τον θρησκευτικό τουρισμό ώστε να υπάρξει επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Διασφάλιση της λειτουργίας των 2 μεγάλων βιομηχανιών του νομού, της  Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων και της Βιομηχανίας Πετρελαίου με ταυτόχρονη εξασφάλιση της περιβαλλοντικής προστασίας

Ενεργητική στήριξη των διαδικασιών για την ένταξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων και του μεταλλευτικού συγκροτήματος της Θάσου στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Προστασία και ανάδειξη του εθνικού πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

Ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής σύνδεσης του εμπορικού λιμανιού της Καβάλας «Φίλιππος Β»  και  σύνδεση της Εγνατίας οδού με κάθετους άξονες με την .

Σύντροφοι και Συντρόφισσες,  Φίλες και Φίλοι,

Η κρίσιμη ώρα της κάλπης πλησιάζει.

Και είναι κρίσιμη αυτή η ώρα γιατί εκεί και τότε θα κριθεί το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας.  Εκεί θα κριθεί αν ο αγώνας για δημοκρατία, ισότητα κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη θα συνεχιστεί από καλύτερες θέσεις και με ελπιδοφόρα προοπτική.  Εκεί και τότε θα κριθεί αν αυτή η χώρα θα καταφέρει να ορθοποδήσει ή αν θα γίνει πάλι έρμαιο των ολιγαρχών και του χρεοκοπημένου πολιτικού προσωπικού.

Και είμαι αισιόδοξος ότι η κρίση του ελληνικού λαού θα δώσει ηχηρή απάντηση σε όσους θέλουν να κάνουν το ΣΥΡΙΖΑ παρένθεση.

Θα δώσει ισχυρή απάντηση σε όσους ονειρεύονται την αντιδραστική παλινόρθωση.

Τους μιντιάρχες, τους ολιγάρχες, τους κομματάρχες και τους γραφειοκράτες της ευρωπαϊκής ελίτ.

Αρκεί αυτόν τον αγώνα τις μέρες που απομένουν να τον δώσουμε με αυταπάρνηση και υπερηφάνεια για όσα πετύχαμε.  Αλλά και με σιγουριά για όσα θα πετύχουμε στους μεγάλους, σκληρούς αλλά και όμορφους αγώνες που είναι μπροστά μας.  Με τις αξίες μας οδηγό και με το ΣΥΡΙΖΑ για όχημα μας. Θα νικήσουμε! Ξανά!».

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: