Τσίπρας – Σπίρτζης επισκέφθηκαν το Μάτι

Λίγο μετά τις 10 το πρωί ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης έφτασε στο Μάτι, ενώ λίγο αργότερα κατέφθασε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο καφέ «Άρτιον» με τις συντονιστικές επιτροπές των κατοίκων του Ματιού και του Βουτζά.

«Ήρθαμε σήμερα που απεργούν οι δημοσιογράφοι για να μην λέτε ότι η επίσκεψή μας έχει να κάνει με επικοινωνιακά τεχνάσματα. Τα κανάλια είναι «κλειστά», η συζήτηση «ανοιχτή»», είπε ο κ. Τσίπρας.

Από την πλευρά του, ο κ. Σπίρτζης διαβεβαίωσε ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθούν οι φάκελοι των πληγέντων με σκοπό να εκδοθούν άδειες επισκευής για τους «πράσινους»  καθώς και άδειες κατασκευής και ανακατασκευής για τους «κίτρινους» και τους «κόκκινους».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε επίσης πως οι πρώτες μπουλντόζες στην περιοχή αναμένεται να πιάσουν δουλειά από τις αρχές του νέου έτους ενώ διευκρίνισε ότι τα σπίτια που είναι χτισμένα σε ρέματα δεν θα ξαναχτιστούν και πως οι ιδιοκτήτες τους θα λάβουν αποζημίωση προκειμένου να χτίσουν κάπου αλλού.

Τα μέλη των συντονιστικών επιτροπών επιτροπών ζήτησαν από τον Υπουργό να εξυπηρετηθούν κατά προτεραιότητα οι μόνιμες κατοικίες, αίτημα που έγινε δεκτό, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε στους εκπροσώπους των νέων της περιοχής μία κατ’ ιδίαν συνάντηση η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: