Τσίπρας σε Μέρκελ: Έρχεστε σε μία διαφορετική Ελλάδα

Πέντε χρόνια μετά την τελευταία της επίσκεψη στην Ελλάδα, η Άνγκελα Μέρκελ έρχεται σήμερα σε μία διαφορετική Ελλάδα, που μετά από μεγάλες δυσκολίες κατάφερε να ξεπεράσει την κρίση και να μπει στον δρόμο της ανάπτυξης και της ανασυγκρότησης, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες πριν τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως σημείωσε, «σε αυτό το διάστημα περάσαμε δυσκολίες, από κοινού δύσκολες στιγμές, με αντιπαραθέσεις, συγκρούσεις, όμως καταφέραμε να βρούμε μέσα από συνθέσεις και συμβιβασμούς λύσεις για να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις».

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη θέση του ότι η Ελλάδα σιγά-σιγά μετατρέπεται από μέρος του προβλήματος σε μέρος της λύσης και αποτελεί σημαντική χώρα στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πυλώνα σταθερότητας σε μία αποσταθεροποιημένη περιοχή.

Απευθυνόμενος στην Άνγκελα Μέρκελ, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε πως «έχουμε νέες προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε, παρότι ανήκουμε σε διαφορετικές πολιτικές οικογένειες, έχουμε έναν κοινό κίνδυνο μπροστά μας, την άνοδο της λαϊκιστικής, αντιευρωπαϊκής ακροδεξιάς και άλλων αντιευρωπαϊκών δυνάμεων που απειλούν το κοινό ευρωπαϊκό οικοδόμημα», και σημείωσε πως όσοι πιστεύουν στην ευρωπαϊκή ιδέα θα πρέπει να ψάξουν να βρουν λύσεις για την πρόκληση αυτή.

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε στην εισαγωγική της τοποθέτηση ότι: «Ήρθα με μεγάλη χαρά εδώ για να συζητήσω διάφορα θέματα μαζί σας».

Συμπλήρωσε ότι «ο ελληνικός λαός πέρασε μια πολύ δύσκολη φάση και θέλω να ευχαριστήσω για όσα κατάφερε παρά τις δυσκολίες, και για όσα προσφέρει» και κατέληξε ότι «πρέπει να ενισχύσουμε το ευρωπαϊκό πνεύμα».

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: