Τσίπρας σε Μακρόν: Η Ελλάδα δεν θα λάβει μέρος σε επιχείρηση στη Συρία

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε το απόγευμα της Παρασκευής με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε πως οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα συμμετάσχουν σε πιθανή στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν πως ο κ. Τσίπρας καταδίκασε τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία και υπογράμμισε πως απαιτούνται αποφασιστικές πρωτοβουλίες από την Ε.Ε. Μάλιστα, σημείωσε ότι πρέπει να γίνουν προσπάθειες για ειρηνική επίλυση με βάση τη σουηδική πρόταση.

Ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο ηγέτες μίλησαν εκτενώς για τον ρόλο και τις ενέργειες της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή, την ενίσχυση της ελληνογαλλικής αμυντικής συνεργασίας την επόμενη περίοδο, ενώ αναφέρθηκαν και στο Κυπριακό, την ενεργειακή συνεργασία με την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και την ενεργοποίηση της Total.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Μακρόν για τις διαβουλεύσεις για την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα, καθώς και για τις διαπραγματεύσεις σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: