Τσίπρας σε Καμμένο: Θα με ευγνωμονείς που δεν σε άφησα να γίνεις νέος Σαμαράς

Παίρνοντας τον λόγο για να απαντήσει στις βαριές κατηγορίες που του απέδωσε ο πρώην κυβερνητικός του εταίρος, Πάνος Καμμένος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας του είπε πως θα τον ευγνωμονεί γιατί δεν τον άφησε να γίνει ένας νέος Αντώνης Σαμαράς και να ανατρέψει την κυβέρνηση που στήριζε επί μια τετραετία.

«Είμαι εδώ, όχι για να ακολουθήσω την προσπάθεια που καταβάλλετε τις τελευταίες μέρες, να αποκαθηλώσετε και να αυτοακυρώσετε ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής σας ιστορίας», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Ακούγοντάς σας, όμως, χωρίς να θέλω να μπω σε ψυχαναλυτικές ερμηνείες, τέσσερις φορές αναφερθήκατε στην ομιλία σας -λες και κάποιος σας το ζήτησε- ότι δεν έχετε απλώσει γέφυρες με τη ΝΔ και τη διαπλοκή», επισήμανε και παρέθεσε το ποίημα του Κ. Καβάφη, «η Πόλις», στέλνοντας το μήνυμα προς τον πρώην κυβερνητικό του εταίρο ότι όσα θετικά έπραξε θα μείνουν στην ιστορία.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Πάνου Καμμένου να ρίξει την κυβέρνηση. «Θα με ευγνωμονείτε γιατί αντιλήφθηκα έγκαιρα τον πολιτικό σας σχεδιασμό να ανατρέψετε την κυβέρνηση που στηρίξατε επί 4 χρόνια μπροστά σε ένα κρίσιμο θέμα. Και θα με ευγνωμονείτε που απέτρεψα να γραφτείτε στα κιτάπια της ιστορίας ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς. Θα με ευγνωμονεί και η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αριστεροί και δεξιοί, επειδή επέμεινα προκειμένου να λύσω ένα θέμα προς της πατρίδας. Σας ευχαριστώ πολύ…», κατέληξε.

politiki

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: