Τσίπρας σε Αμερικανούς επενδυτές: Γη των ευκαιριών η Ελλάδα

Σε μήνυμα που έστειλε μέσω βίντεο στους Αμερικανούς επενδυτές που συμμετέχουν στο συνέδριο της Capital Link στη Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την Ελλάδα «γη των ευκαιριών», ενώ κάλεσε τους επενδυτές να είναι με το μέρος της.

«Η γη των ευκαιριών έχει ορθάνοιχτες τις πύλες για υψηλά επικερδείς επενδύσεις. Η επιστροφή της Ελλάδας είναι εδώ και σας καλώ να είστε με το μέρος της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης οδήγησαν σε ισχυρά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι η ελληνική οικονομία, μετά από χρόνια ύφεσης, αναπτύσσεται εκ νέου, ενώ αναμένεται να αυξηθεί το ΑΕΠ κατά 2,5% το 2018. Παράλληλα, τόνισε ότι η ανεργία έπεσε και οι ξένες επενδύσεις αυξήθηκαν στο εννεάμηνο.

«Έχουμε υπεραποδώσει στους δημοσιονομικούς στόχους», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι οι Αμερικανοί επενδυτές είναι από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα και αναμένει να συνεχίσουν να είναι, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας.

Τέλος, μίλησε για την αποφασιστικότητα να ενισχυθούν οι δεσμοί των δύο χωρών, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι οι ΗΠΑ θα είναι τιμώμενη χώρα στην επόμενη ΔΕΘ. «Προηγουμένως η Ελλάδα θα έχει βγει από το πρόγραμμα, τον Αύγουστο του 2018. Με αυτό το δεδομένο, είμαστε απόλυτα εστιασμένοι στο επόμενο κεφάλαιο για την Ελλάδα πέρα από τη λιτότητα», τόνισε.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: