Τσίπρας: Ρεαλιστικός ο στόχος για 30 εκατ. τουρίστες

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΣETE) είχε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη δίωρη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης τόνισε πως έχει την εικόνα ότι πάμε σε κλείσιμο της αξιολόγησης, ωστόσο σε ερώτηση σχετικά με το αν συζητήθηκε το θέμα με τον πρωθυπουργό, απάντησε πως ο κ. Τσίπρας είναι αισιόδοξος ότι η αξιολόγηση θα κλείσει γρήγορα.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Ανδρεάδης, ο τουρισμός θα συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση, ενώ αναφερόμενος στο τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία, σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός θα δει το θέμα μόλις οι δημοσιονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Υποδεχόμενος τους εκπροσώπους του Συνδέσμου και απευθυνόμενος στον κ. Ανδρεάδη, ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει: «Πρέπει να είστε από τους λίγους Έλληνες που έχασαν το στοίχημα και είναι χαρούμενοι».

Η δήλωση αυτή παρέπεμπε στο γεγονός ότι το 2016 ήταν χρόνια ρεκόρ καθώς οι αφίξεις των τουριστών άγγιξαν τα 27,5 εκατομμύρια, 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες περισσότεροι από το 2015. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι το στοίχημα το κέρδισε ο τουρισμός.

«Έχουμε μια συνεχή άνοδο. Τα 30 εκατομμύρια αφίξεις είναι ρεαλιστικός στόχος για το 2017», τόνισε, προσθέτοντας ότι ο τουρισμός άντεξε μέσα στην κρίση και έδωσε ώθηση στην ελληνική οικονομία.

 

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: