Τσίπρας: Πρώτη προτεραιότητα η παραγωγική ανασυγκρότηση για τους πολλούς

Με κεντρική προτεραιότητα την ανάπτυξη, την παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση, ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα ηγηθεί προσωπικά σε αυτή την προσπάθεια για την επιτάχυνση μεγάλων επενδυτικών σχεδίων και, παράλληλα, από την επόμενη εβδομάδα, θα ξεκινήσει επισκέψεις και συνεδριάσεις σε όλα τα υπουργεία, όπου θα γίνει παρουσίαση του σχεδιασμού αλλά και συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

Με δεδομένο ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία της αξιολόγησης, στόχος του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, είναι η στροφή προς την παραγωγική ανασυγκρότηση. «Στόχος οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, ώστε οι στόχοι να επιτυγχάνονται με μικρότερες επιβαρύνσεις για τα ασθενέστερα και τα μεσαία κοινωνικά στρώματα», τονίζουν.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση προχωρούν σε συγκεκριμένα βήματα:

-Άμεσα σκοπεύει να διενεργήσει σύσκεψη με τους περιφερειάρχες
-Στη συνέχεια σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς
-Διοργάνωση 13 περιφερειακών συνεδρίων με αποκλειστικό θέμα την παραγωγική ανασυγκρότηση με βάση τις ανάγκες και τα πλεονεκτήματα κάθε συγκεκριμένης περιοχής
-Διοργάνωση μεγάλου συνεδρίου στο τέλος του 2017 για εθνικό σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης
Παράλληλα, μεγάλης σημασίας θεωρούνται από τον πρωθυπουργό και οι δύο Επιτροπές που ξεκινούν τις εργασίες τους στη Βουλή Προκαταρκτική για τον κ. Γ. Παπαντωνίου και Εξεταστική για την Υγεία).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: