Τσίπρας προς Τραμπ: Στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ η Ελλάδα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποδέχτηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην είσοδο του Λευκού Οίκου και οι δύο άνδρες έκαναν χειραψία, χαμογέλασαν στα τηλεοπτικά συνεργεία και κατευθύνθηκαν στο εσωτερικό για την κατ’ ιδίαν τους συνάντηση.

«Όπως γνωρίζετε η Ελλάδα έχει περάσει από πολλές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια, αλλά κάνει σπουδαίο έργο για να επιστρέψει και σίγουρα θα επιστρέψει. Κι εμείς συνεργαζόμαστε σε πολλούς και διάφορους τομείς όπως είναι η αναβάθμιση του στόλου των F-16. Επίσης, έχουμε εμπορικές σχέσεις με την Ελλάδα. Μετά από αυτή τη συνέντευξη θα έχουμε συναντήσεις και γεύμα εργασίας. Θα συζητήσουμε και για επιπλέον τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και η Ελλάδα εμάς. Έχουμε μια μακροχρόνια σχέση, έχουμε υπάρξει καλοί φίλοι και σύμμαχοι», σημείωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, υποδεχόμενος τον Αλέξη Τσίπρα στο Οβάλ Γραφείο.

«Ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε πάρα πολύ εποικοδομητική συνάντηση. Είμαι βέβαιος για τη στρατηγική συνεργασία και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να ενισχύσουμε αυτή τη συνεργασία», ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός από την πλευρά του, προσθέτοντας πως «είμαι πάρα πολύ ευτυχής που βρίσκομαι εδώ».

Όπως τόνισε, η χώρα μας αποτελεί σημαντικό στρατηγικό εταίρο των ΗΠΑ σε μια ευαίσθητη περιοχή. Μάλιστα έκανε λόγο για έναν αξιόπιστο εταίρο που μοιράζεται κοινές αξίες με την Ελλάδα, όπως η ελευθερία και η δημοκρατία.

«Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μια πάρα πολύ εποικοδομητική συζήτηση σήμερα. Πιστεύω ότι είναι μια πάρα πολύ σημαντική συγκυρία για τη στρατηγική συνεργασία μας και είμαι βέβαιος ότι θα κάνουμε ότι χρειαστεί προκειμένου να ενισχύουμε αυτή τη συνεργασία. Η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος σε μία πάρα πολύ ευαίσθητη περιοχή, αλλά πάντα υπήρξε ένας αξιόπιστος σύμμαχος των ΗΠΑ και αξιόπιστος εταίρος. Επίσης, μοιραζόμαστε κοινές αξίες. Μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα γεννήθηκε η ελευθερία και η Δημοκρατία, αξίες τις οποίες μοιραζόμαστε. Συνεπώς είμαι πάρα πολύ ευτυχής που βρίσκομαι εδώ είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: