Τσίπρας: Προς όφελος και των δύο πλευρών οι σχέσεις εμπιστοσύνης Ελλάδας – Τουρκίας

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον Τούρκο ομόλογό του Μπιναλί Γιλντιρίμ στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι «σταθερή μας πεποίθηση είναι ότι οι σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας μπορούν να αποβούν προς όφελος των δύο χωρών».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «προσβλέπουμε στη δυνατότητα που έχουμε το επόμενο διάστημα να αντιμετωπίσουμε με εποικοδομητικό τρόπο σημαντικές προκλήσεις και να προσεγγίσουμε με γενναιότητα ζητήματα ανοιχτά για δεκαετίες ώστε να δώσουμε λύσεις».

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η επίσκεψη του κ. Γιλντιρίμ λαμβάνει χώρα σε μία ενδιαφέρουσα περίοδο για τις σχέσεις των δύο χωρών, για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και για τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Ο ίδιος τόνισε παράλληλα την ανάγκη «να δούμε με θετικό τρόπο τις διαφωνίες που έχουμε και να τις προσεγγίσουμε με εποικοδομητική διάθεση». «Στις δύσκολες στιγμές οι γείτονες πρέπει να στηρίζουν ο ένας τον άλλο και αυτό κάνουμε» πρόσθεσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας θύμισε ακόμη ότι στην τελευταία συνάντηση που έγινε στη Σμύρνη σε κυβερνητικό επίπεδο είχε ανοίξει μία «ευρεία θετική ατζέντα στις σχέσεις των δύο χωρών» για να προσθέσει ότι «πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα για να οικοδομήσουμε την εμπιστοσύνη και τις σχέσεις συνεργασίας».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: