Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Έχετε βαθύ μίσος για το δημόσιο πανεπιστήμιο

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την «ανομία στα Πανεπιστήμια», κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για «ψεύδη» και «καταστροφολογία».

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «διπλό ψέμα» τον ισχυρισμό του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι επί ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχουν αυξηθεί τα κρούσματα βίας και ανομίας στα Πανεπιστήμια λόγω της επαναφοράς του πανεπιστημιακού ασύλου.

«Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως στη διακυβέρνησή μας τα κρούσματα εγκληματικότητας είναι μειωμένα» ανέφερε και καταλόγισε στον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι τρέφει «βαθύ μίσος για τη δημόσια σφαίρα και το δημόσιο πανεπιστήμιο».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι είναι «άδικο για τη χώρα, ιδίως σε μία περίοδο που τον τόπο μας επιλέγουν εκατομμύρια τουρίστες ως τουριστικό προορισμό» να δίνεται η εικόνα ότι υπάρχει γενικευμένη κατάσταση βίας και ανομίας «θαρρείς και ζούμε στην πόλη του Γκόθαμ Σίτι».

Όπως υπογράμμισε, η κυβέρνηση έχει χρέος απέναντι στους Έλληνες πολίτες να προστατέψει και να αναβαθμίσει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο. «Βλέπουμε τα προβλήματα, δεν έχουμε παρωπίδες, δεν θέλουμε να δημιουργούμε εντυπώσεις, ούτε να δημαγωγήσουμε γιατί δημαγωγία είναι αυτό που κάνετε κ. Μητσοτάκη».

Και συνέχισε: «Αφήστε λοιπόν τους αφορισμούς και ελάτε με επιχειρήματα να συζητήσουμε. Αν είστε εχθρός του δημόσιου Πανεπιστημίου πείτε το ανοιχτά, αν όμως θέλετε να το ενισχύσετε είμαστε εδώ να σας ακούσουμε» είπε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: