Τσίπρας προς δημοσιογράφους: Άσπροι είστε, κάντε κανένα μπάνιο

Μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απέφυγε να απαντήσει στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με το ποιες φοροελαφρύνσεις θα έρθουν μετά την έξοδο από τα μνημόνια, για τις πρόωρες εκλογές και για το τι θα γίνει με τις συντάξεις.

“Άσπροι είστε, κάντε κανένα μπάνιο”, ήταν η χιουμοριστική απάντηση του κ. Τσίπρα.

Κύριο θέμα της συζήτησης στη συνεδρίαση ήταν η επόμενη ημέρα και πως θα κατανεμηθεί ο δημοσιονομικός χώρος που θα δημιουργηθεί ώστε να νιώσει η κοινωνία στην πράξη την έξοδο από τα μνημόνια.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αποτυπώθηκαν ακόμα τα θετικά στοιχεία που καταγράφει η ελληνική οικονομία αλλά και ο χώρος που ανοίγεται μετά τις αποφάσεις του Eurogroup με στόχο τις παρεμβάσεις υπέρ κοινωνικών ομάδων.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι οι όποιες παρεμβάσεις θα γίνουν με δεδομένη την υπέρβαση των περίπου 750 εκατομμυρίων που καταγράφονται στο Μεσοπρόθεσμο. Οι παρεμβάσεις αυτές θα καθοριστούν σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο το οποίο θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα, και αναμένεται να ανακοινωθούν στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο.

Τέλος, ανέφεραν πως ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας έχει ως ορίζοντα τον Σεπτέμβριο του 2019, θέλοντας να κλείσουν έτσι τυχόν σενάρια για πρόωρες εκλογές. 

 

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: