Τσίπρας προς διαφωνούντες: Η Αριστερά στην κυβέρνηση είναι οχυρό μάχης για τα συμφέροντα του λαού

Τσίπρας προς διαφωνούντες: Η Αριστερά στην κυβέρνηση είναι οχυρό μάχης για τα συμφέροντα του λαού

Ισχυρό μήνυμα προς όσους διαφωνούν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ο Αλέξης στην τοποθέτησή του κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής για τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας των Βρυξελλών. Ο παραδέχθηκε πως στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης η κυβέρνηση ηττήθηκε αλλά πως στο εσωτερικό της χώρας η κυβέρνηση έχει δέσμευση απέναντι στο λαό να δώσει αγώνες. 

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του απατώντας έμμεσα στις αντιρρήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου σχετικά με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και κάλεσε όλους να στέκονται στην ουσία κι όχι στο γράμμα των κανονισμών. 

Αν και παραδέχθηκε για μια ακόμη φορά ότι έγιναν λάθη κατά τη διαπραγμάτευση, τόνισε πως δε μετανιώνει για το γεγονός πως η κυβέρνησή του προσπάθησε και κατάφερε να αλλάξει την ατζέντα στην . «Όχι μόνο δε μετανιώνω αλλά είμαι περήφανος που δώσαμε τη », είπε ο πρωθυπουργός.

Αν και παραδέχθηκε για μια ακόμη φορά ότι έγιναν λάθη κατά τη διαπραγμάτευση, τόνισε πως δε μετανιώνει για το γεγονός πως η κυβέρνησή του προσπάθησε και κατάφερε να αλλάξει την ατζέντα στην Ευρώπη. «Όχι μόνο δε μετανιώνω αλλά είμαι περήφανος που δώσαμε τη μάχη», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «η Ευρώπη δεν είναι ίδια μετά τη 12η Ιουλη» και πως «κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος». Υποστήριξε μάλιστα πως ενόψει της νέας διαπραγμάτευσης για την τρίτη δανειακή , υπάρχει περιθώριο βελτίωσης του κειμένου της συμφωνίας για το συμφέρον της «μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας», με αναζήτηση μέτρων που θα αντισταθμίσουν τις υφεσιακές τάσεις της συμφωνίας. 

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως ο κίνδυνος του δεν έχει αποφευχθεί αφού οι ακραίες συντηρητικές δυνάμεις που κυριαρχούν στην Ευρώπη επιμένουν. Είπε πως χωρίς πρόθεση να ωραιοποιήσει τη συμφωνία, υποστήριξε πως η συμφωνία δίνει αέρα 3 ετών κάλυψης των χρηματοδοτικών αναγκών και δέσμευση για την απαραίτητη αναδιάρθρωση του χρέους.

Οι 4 άξονες της πολιτικής στο εσωτερικό της χώρας

Στη συνέχεια στράφηκε καθαρά προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως «μαζί με τους ΑΝΕΛ αναλάβαμε να αλλάξουμε τη χώρα» και σε αυτή την κατεύθυνση εξήγγειλε δράσεις σε τέσσερις άξονες:
1. καταπολέμηση διαφθοράς και διαπλοκής – ραδιοτηλεοπτικό τοπίο – ευρωπαϊκή πρωτοτυπία προσωρινές άδειες, ΕΡΤ πάροχος δικτύου
2. με προεξάρχουσα τη των μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού – αφήνοντας τη Δικαιοσύνη να αναπνεύσει
3. σημαντικές στο πολιτικό σύστημα
4. στήριξη των αδυνάτων με προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα για να αντισταθμιστούν οι υφεσιακές τάσεις

Τόνισε πως παρά τη σχετική παραπληροφόρηση και κινδυνολογία, οι αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας δε θέτουν σε κίνδυνο την προστασία της πρώτης κατοικίας. «Η ύπαρξη αυτής της κυβέρνησης είναι εγγύηση για την α” κατοικία των φτωχών ανθρώπων» είπε ο πρωθυπουργός. 

Απευθυνόμενος στους διαφωνούντες και πάλι, είπε πως «κάποιοι δηλώνουν πως σε αυτό το πλαίσιο δεν έχει σημασία αν η κυβέρνηση θα είναι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ ή τα άλλα που κυβέρνησαν όλα τα προηγούμενα ».

Απαντώντας, ο πρωθυπουργός είπε πως «η παρουσία της Αριστεράς στην κυβέρνηση είναι οχυρό μάχης για τα συμφέροντα του λαού μας» κι έκανε λόγο για «μεγάλες ταξικές συγκρούσεις με τα συμφέροντα». «Δεν προτίθεμαι οικειοθελώς να εγκαταλείψω», είπε ο πρωθυπουργός και μίλησε για «αγώνες που έχουμε μπροστά μας, αγώνες που θα κερδηθούν».

ΦΩΤΟ: ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, eurokinissi

 

 

 

 

Tags: , , , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: