Τσίπρας: Πρέπει να βρεθεί δίκαιη λύση για το Κυπριακό χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα

Μετά την ολοκλήρωση της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας, στη Λευκωσία, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι πρέπει να βρεθεί δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα.

Αναφερόμενος στην Τουρκία, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι θα πρέπει να επιβεβαιώσει την πραγματική της δέσμευση για ειρηνική επίλυση του ζητήματος, μέσα στο πλαίσιο και τις παραμέτρους που έχουν τεθεί από τα Ηνωμένα Έθνη.

«Θεωρώ εξαιρετικά σημαντική αυτήν την πρωτοβουλία, σε μία περίοδο που προβάλλουν μπροστά μας σημαντικές προκλήσεις, αλλά αναδεικνύονται και σημαντικές ευκαιρίες στην περιοχή μας, την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Η τριμερής αυτή συνεργασία βασίζεται σε γερά θεμέλια. Πρώτον, διότι οι χώρες μας έχουν σημαντικούς ιστορικούς, πολιτιστικούς και οικονομικούς δεσμούς με την Ιορδανία. Δεσμούς φιλίας μεταξύ των λαών μας, πάνω στους οποίους θα δουλέψουμε. Και δεύτερον, διότι έχουμε κατοχυρώσει τη θέση μας ως χώρες-πυλώνες σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατέληξε λέγοντας πως «η τριμερής συνεργασία βασίζεται σε γερά θεμέλια, πρώτον, διότι οι χώρες μας έχουν σημαντικούς ιστορικούς, πολιτιστικούς και οικονομικούς δεσμούς με την Ιορδανία. Δεσμούς φιλίας μεταξύ των λαών μας, πάνω στους οποίους θα δουλέψουμε. Και δεύτερον, διότι έχουμε κατοχυρώσει τη θέση μας ως χώρες-πυλώνες σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή».

politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: