Τσίπρας: Πολύ θετικές ειδήσεις για την οικονομία το επόμενο διάστημα

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα είναι διάστημα πολύ θετικών ειδήσεων για την ελληνική οικονομία, προσθέτοντας ότι το σημαντικό είναι ότι τα τελευταία τρία χρόνια, η Ελλάδα έγινε μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος σε όλα τα μέτωπα.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην «μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας», που δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να εφαρμόσει τόσες πολλές και σημαντικές δομικές μεταρρυθμίσεις, κάποιες από τις οποίες παρέθεσε ο κ. Τσίπρας (ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων, δημόσια διοίκηση, επιτάχυνση απονομής δικαιοσύνης, δασικοί χάρτες κ.α.). Μεταρρυθμίσεις που ήταν αναγκαίες, όπως τόνισε, για να γίνει η Ελλάδα σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.

Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η χώρα όχι μόνο θα πιάνει τους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά, επιπλέον, θα έχει το χώρο για την ελάφρυνση βαρών. Δηλώνοντας αισιόδοξος για την ανταπόκριση από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα, υπογράμμισε επίσης την πτώση στα δεκαετή ομόλογα, αλλά και τον «καθαρό διάδρομο» 10ετίας, όπως αυτός συμφωνήθηκε στο Eurogroup.

Όσον αφορά στην ανεξαρτητοποίηση του Γ. Λαζαρίδη, ερωτηθείς σχετικά με την πολιτική της επίδραση, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η εξέλιξη αυτή μπορεί να βγει σε καλό στην κυβέρνηση και επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019.

Σε ερώτηση για τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Έλληνας πρωθυπουργός τον χαρακτήρισε ως πολιτική προσωπικότητα με μεγάλη πείρα, αλλά και απρόβλεπτο πολλές φορές την ίδια ώρα. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι έθεσε σε εκείνον το θέμα της συνεχιζόμενης κράτησης των δύο στρατιωτικών.

politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: