Τσίπρας: Παράγοντες σταθερότητας στην περιοχή Ελλάδα και Κύπρος

Στη στρατηγικής σημασίας συνεργασία, η οποία προχωρά μεταξύ Αθήνας, Λευκωσίας και Καΐρου, αναφέρθηκε ο Ελληνας πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Ελλάδα και η Κύπρος αποτελούν παράγοντες σταθερότητας και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία, γιατί βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η ευρύτερη περιοχή είναι αποσταθεροποιημένη, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση του πως το γεγονός ότι η Αθήνα και Λευκωσία αποτελούν σήμερα πόλο σταθερότητας, θα είναι παράγοντας που θα συμβάλει στην προσπάθεια για την επίλυση του Κυπριακού, για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση.

Από την πλευρά του, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Νίκος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στη σημασία των διμερών διαβουλεύσεων και τη συμβολή της χώρας μας στην επίλυση του Κυπριακού, σε τομείς όπως αυτό των εγγυήσεων.

Τέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τρίτη αυτή συνάντηση με Ελλάδα, Αίγυπτο και Κύπρο, για την οποία είπε ότι εμβαθύνει τις σχέσεις της Αθήνας και Λευκωσίας με τις γείτονες χώρες,

Action24.gr-Politiki

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: