Τσίπρας: Ο Σαμαράς είναι πια παρελθόν

: Ο είναι πια παρελθόν

Τσίπρας: Ο Σαμαράς είναι πια παρελθόν
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας σε στελέχη του κόμματός του στο Σινέ Κεραμεικός εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και τη μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας υποστηρίζοντας ότι η σημερινή ημέρα είναι ιστορική όντας η αρχή του τέλους ενός καθεστώτος που βύθισε την Ελλάδα στη φτώχεια, την ανεργία, τη , την απελπισία.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε κατά του Αντώνη Σαμαρά και της ΝΔ υποστηρίζοντας ότι μέχρι και σήμερα καλλιέργησαν την εκστρατεία του το ψέμα, τη διαβολή,τη συκοφαντία, τη διαστρέβλωση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προεξόφλησε την εκλογική νίκη του κόμματός του αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο κος Σαμαράς είναι πια παρελθόν. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον αρχηγό της ΝΔ υποστηρίζοντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο τελευταίος σε αυτή τη χώρα που μπορεί να μιλά για συναίνεση.

Όπως είπε, ο απερχόμενος έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία ως ο που αγνόησε και υποβάθμισε τη όσο κανείς άλλος στην ιστορία της απαριθμώντας το πρωτοφανές ρεκόρ Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και τα προεδρικά διατάγματα, το πρωτοφανές ρεκόρ νυχτερινών τροπολογιών, την άρνησή του να έρθει έστω και μία φορά να απαντήσει στην ώρα του Πρωθυπουργού, την οποία και κατήργησε.

Είναι ο πρωθυπουργός που πιο πολύ τον έβλεπε το εντευκτήριο παρά η αίθουσα της Βουλής

Είναι ο πρωθυπουργός που αρνήθηκε κάθε διάλογο και κάθε συνάντηση με τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Είναι ο πρωθυπουργός που μέσα σε μια νύχτα, ερήμην της Βουλής και ερήμην ακόμα και των κομμάτων με τα οποία συγκυβερνούσε, έριξε μαύρο στην ΕΡΤ φιμώνοντας τη φωνή της Ελλάδας στον κόσμο και πετώντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους.

Είναι ο πρωθυπουργός του αυταρχισμού και της κοινωνικής κατεδάφισης. Και άρα είναι ο τελευταίος που έχει το ηθικό δικαίωμα να μιλά για συναίνεση. Απέναντι, όμως, στον κ. Σαμαρά και στο διχαστικό μπλοκ του μνημονίου, η συναίνεση θα γίνει πραγματικότητα. Η συσπείρωση του λαού και της κοινωνίας θα γίνει πραγματικότητα. Και θα είναι πάνδημη και ισχυρή σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τα μέλη του κόμματός του και τους ψηφοφόρους να στηρίξουν με την ψήφο τους το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτοντας σε πρώτη προτεραιότητα την πλατιά συναίνεση, για την υλοποίηση του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης και την αληθινή, όπως είπε, διαπραγμάτευση με τους εταίρους για το ζήτημα του.

Ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στο εκλογικό ακροατήριο σημείωσε ότι για την Αριστερά, στόχος δεν είναι η εξουσία, αλλά η δημοκρατική αναγέννηση της κοινωνίας και της χώρας. Είναι η μεταρρύθμιση του κράτους προς όφελος του πολίτη. Στόχος δεν είναι τα αξιώματα. Είναι η κοινωνική δικαιοσύνη. Η κυβερνητική εξουσία, την οποία διεκδικούμε και θα κερδίσουμε είναι μέσο για τη μεγάλη προοδευτική αλλαγή τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι η εκλογική νίκη του κόμματός του θα είναι μια αλλαγή που χρειάζεται η χώρα και απαιτεί η κοινωνία. Μια αλλαγή πολύπλευρη, που προϋποθέτει και επιβάλλει σύγκρουση με ισχυρά συμφέροντα.

Παράλληλα εμφανίστηκε διατεθειμένος να συγκρουστεί με το κατεστημένο της διαφθοράς και της διαπλοκής, που στηρίζει το καθεστώς των μνημονίων.
Σύγκρουση με πολιτικές και κύκλους που θεωρούν την εθνική μας κυριαρχία είτε περιορισμένη, είτε διαπραγματεύσιμη. Αλλά και σύγκρουση με συνήθειες ριζωμένες από το δικομματισμό, σε ένα μέρος της κοινωνίας. Όπως το ρουσφέτι, ο χρηματισμός, ο νεποτισμός, οι κουμπαριές όπως είπε χαρακτηριστικά θέτοντας μια σειρά από κόκκινες γραμμές, όπως ότι Δεν ερχόμαστε, με δυο λόγια, για να συνεχίσουμε με τις παλιές πολιτικές και πρακτικές.

Ο Αλέξης Τσίπρας θέτοντας το περίγραμμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει το κόμμα του εάν του δοθεί εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σημείωσε ότι δεν είμαστε η συνέχεια όσων κυβέρνησαν τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες. Θα κοπούν με το μαχαίρι τα νήματα μεταξύ της πολιτικής εξουσίας και των εθνικών εργολάβων.

Υποστήριξε ότι θα απελευθερωθεί από τα κάθε λογής δεσμά η δικαιοσύνη για να αναλάβει με ευθύνη και ευθύτητα όλες τις υποθέσεις των σκοτεινών διαδρομών του χρήματος και εκείνων που πλούτισαν και πλουτίζουν παράνομα σε βάρος του ελληνικού λαού.

Θα κοπούν τα δεσμά που έχει επιβάλει στην εργατική τάξη το νέο, μεσαιωνικής έμπνευσης, εργασιακό καθεστώς.

Θα καταργηθεί συστηματικά και ολοκληρωτικά το καθεστώς των μνημονίων.

Θα ανοίξει ο δρόμος σε μια που δεν τελειώνει με το εκλογικό δικαίωμα, αλλά απλώνεται σε όλους τους τομείς και τα πεδία δράσης της κοινωνίας.

Θα αρχίσει από την πρώτη μέρα της νέας διακυβέρνησης η εφαρμογή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την αλλαγή του κλίματος στην οικονομία και στην κοινωνία.

Ωστόσο αναγνώρισε τη δυσκολία του εγχειρήματος σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση για το χρέος καθώς απέφυγε να προεξοφλίσει την έκβαση της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και τους εκπροσώπους των άλλων δανειστών.

Η που έχουμε μπροστά μας δε θα είναι εύκολη. Θα είναι δύσκολη των εκλογών θα είναι δύσκολη ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου για το πολωμένο πολιτικό κλίμα ενόψει των εκλογών.

Με τον ίδιο αδίστακτο τρόπο που κυβερνήσανε, με τον ίδιο θα προσπαθήσουν να εμποδίσουν τη νίκη του λαού στις εκλογές της 25ης του Γενάρη. Όχι για να αποτρέψουν τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για να αποτρέψουν την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη Βουλή όπως είπε.
Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε ανοιχτός σε προσχωρήσεις και συνεργασίες σημειώνοντας ότι εμείς είμαστε εδώ για να μοιράσουμε ευθύνη. Όχι για να μοιράσουμε θέσεις.

Παράλληλα απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα συνεργασίας σε όσους συνειδητοποιούν την ευθύνη τους απέναντι στην ιστορία, όσους αποδέχονται το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στη αλλά και τη δέσμευσή του κόμματός του για ουσιαστική και σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους για τη βιωσιμότητα του χρέους και την επόμενη μέρα.

Είναι καλοδεχούμενοι. Καλοδεχούμενοι να μοιραστούν ευθύνη. Καλοδεχούμενοι να συνεισφέρουν με τις δυνάμεις τους και να διεκδικήσουν τη κρίση του λαού στα ψηφοδέλτιά μας. Όχι, όμως, για να λάβουν εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, σαν αυτές που προσφέρουν ο κος Σαμαράς ή ο κος Θεοδωράκης. Γιατί ούτε εμείς ούτε οι σύμμαχοί μας είναι σαν τους άλλους. Καλοδεχούμενοι, λοιπόν, όσοι θέλουν να συμβάλουν με ανιδιοτέλεια και με σεβασμό στη κρίση του λαού, σε ένα πλατύ μέτωπο ανατροπής. Σε ένα πλατύ μέτωπο νίκης που θα δώσει μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: