Τσίπρας: Ο δρόμος της επιστροφής στα μνημόνια δεν έχει κλείσει οριστικά

Δηλώσεις έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, αναφορικά με την έκθεση της Ευρωπαικής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία, έκανε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Μπροστά στις κρίσιμες εθνικές εκλογές το να γνωρίζουμε την αλήθεια, είναι το πιο κρίσιμο, να συγκρίνουμε προγράμματα, να έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η Ελλάδα κατάφερε να βγει από τα μνημόνια, βγήκε στο ξέφωτο χάρη στις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού. Ο δρόμος της επιστροφής στα μνημόνια, στις μαύρες ημέρες και στις σκληρές πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας δεν έχει κλείσει οριστικά», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «ο μόνος τρόπος να κλείσει ο δρόμος η επιλογή του λαού στην κρίσιμη κάλπη της 7ης Ιουλίου».

«Μία εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές, έχοντας πλήρη επίγνωση του ρίσκου που πήρα, είπα την πλήρη αλήθεια στον ελληνικό λαό, ότι η ψήφος έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Σήμερα επιβεβαιώνεται, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι άνοιξε η όρεξη τόσο στο παλιό κατεστημένο στην Ελλάδα, όσο και σε συντηρητικούς κύκλους στις Βρυξέλλες να αμφισβητήσουν τις επιλογές μας και να βάλουν προσκόμματα στο σχέδιό μας για τη στήριξη των πολιτών. Σήμερα έφθασαν στο σημείο να θέσουν και ζητήματα απολύσεων συμβασιούχων στο δημόσιο τομέα, ζήτημα που είχαν να εγείρουν από το 2014, τότε που αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν ο Κυριάκος Μητσάκης», υπογράμμισε ακόμα. 

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια. Η όρεξη αυτή άνοιξε διότι, ακόμα και σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να μιλά για την ανάγκη επιστροφής στο δημόσιο στο 1 προς 5, ενώ εμείς έχουμε κατακτήσει, με σκληρές διαπραγματεύσεις, το 1 προς 1.Όταν υπάρχουν αυτά τα δεδομένα, είναι λογικό να ανοίγει η όρεξη τους. Μπροστά στις κρίσιμες εθνικές εκλογές, το να γνωρίζουμε ποια είναι η αλήθεια, είναι το πιο σημαντικό», κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

 

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: