Τσίπρας-Μοσκοβισί: Να εργαστούμε όλοι για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, ολοκληρώθηκε σε θετικό κλίμα, ενώ εκφράστηκε και η ικανοποίηση για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης εγκαίρως.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο άνδρες συζήτησαν πως τώρα όλοι πρέπει να εργαστούν από κοινού για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο. Κύριοι στόχοι, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, είναι η Ελλάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα του ευρωπαϊκού εξαμήνου (european semester) την άνοιξη, να ολοκληρωθεί η συζήτηση για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και να καθοριστούν τα τελευταία βήματα πριν την έξοδο της χώρας στις αγορές. Ακόμη, στόχο αποτελεί η ολοκλήρωση της επεξεργασίας της εθνικής αναπτυξιακής στρατηγικής.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, το ραντεβού Τσίπρα- Μοσκοβισί ανανεώθηκε για τις 8 Φεβρουαρίου, οπότε ο Ευρωπαίος Επίτροπος θα βρίσκεται στην Αθήνα.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: