Τσίπρας – Μέρκελ συμφώνησαν στο κλείσιμο της αξιολόγησης μέσα στο Φεβρουάριο

Συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ είχε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Κορυφής στη Μάλτα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ανάγκη να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μέσα στο Φεβρουάριο αλλά και η τουρκική προκλητικότητα.

Η κα. Μέρκελ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις συνομιλίες της με την τουρκική ηγεσία κατά την επίσκεψη της στην Άγκυρα, που επικεντρώθηκαν στο θέμα της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, στο Κυπριακό και στο προσφυγικό.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπογράμμισε την προσήλωση του στις συνομιλίες για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό και τη σημασία της εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας.

Ακόμη, τόνισε ότι η Τουρκία πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο και ότι προκλητικές διεκδικήσεις και ενέργειες της στο Αιγαίο υπονομεύουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την ειρήνη και σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.

Όσον αφορά στο οικονομικό πρόγραμμα, οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι συμφωνήθηκε πως πρέπει να ληφθούν άμεσα αναγκαίες πρωτοβουλίες για να κλείσει η αξιολόγηση μέσα στο Φεβρουάριο.

politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: