Τσίπρας: «Κάποιοι νόμιζαν ότι θα ξεμπερδέψουν εύκολα με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Τσίπρας: «Κάποιοι νόμιζαν ότι θα ξεμπερδέψουν εύκολα με τον ΣΥΡΙΖΑ»Βέβαιος για την εκλογική νίκη του την Κυριακή εμφανίστηκε στην κεντρική προεκλογική ομιλία του στην πλατεία Συντάγματος ο Αλέξης , ζητώντας εντολή σχηματισμού σταθερής κυβέρνησης την επομένη των εκλογών.

“Την Κυριακή ξεμπερδεύουμε με το παλιό και με τα σχέδια της αριστερής παρένθεσης”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας αρχίζοντας την ομιλία του, και πρόσθεσε ότι την Κυριακή «παίρνουμε την τρίτη και οριστική εντολή να συνεχίσουμε για μια ολόκληρη τετραετία την προσπάθεια που μαζί ξεκινήσαμε τον περασμένο Γενάρη για να αλλάξουμε την Ελλάδα».

“Κάποιοι νόμιζαν ότι θα ξεμπερδέψουν εύκολα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ότι θα ξεμπερδέψουν εύκολα με το λαό. Διαψεύστηκαν. Σχεδίαζαν να μας ανατρέψουν με τη πιστωτική και τις κλειστές τράπεζες. Διαψεύστηκαν. Σχεδίαζαν να μας εξοντώσουν ρίχνοντάς μας στη παγίδα του . Την αποφύγαμε. Τώρα ελπίζουν να μας εγκλωβίσουν ποντάροντας ότι δε θα έχουμε κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Για άλλη μια φορά θα διαψευστούν”, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε “κρίσιμο δημοψήφισμα” τις εκλογές της Κυριακής, υποστηρίζοντας πως το δίλημμα της κάλπης είναι “αν θα αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω ή θα συνεχίσουμε μαζί τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε το Γενάρη, να επιστρέψει στη πατρίδα μας η αξιοπρέπεια”.

Παρατήρησε πως ο αγώνας της κυβέρνησής του συντάραξε ολόκληρη την Ευρώπη, και εξήγησε: “Η μικρή Ελλάδα έγινε πρώτο θέμα για επτά ολόκληρους μήνες γιατί τόλμησε να υψώσει το ανάστημά της στο πανίσχυρο καθεστώς, στη διεθνή της ολιγαρχίας.

Έγινε φάρος για όλους τους λαούς του κόσμου που αγωνίζονται, για όλους όσοι βιώνουν τις φρικτές συνέπειες της κρίσης. Η Ευρώπη δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια μετά από αυτό το εξάμηνο της περήφανης ελληνικής διαπραγμάτευσης. Γιατί αυτό που καταφέραμε ήταν να βγάλουμε στο προσκήνιο τις πραγματικές κοινωνικές και πολιτικές αντιθέσεις που την χωρίζουν. Που τη διαιρούν από άκρη σε άκρη”.

Αναφέρθηκε και στην επέτειο της συμπλήρωσης δύο χρόνων από τη του Παύλου Φύσσα, υπογραμμίζοντας: “Σήμερα όλοι καταγγέλλουν τη δράση της Χρυσής Αυγής. Δεν αρκεί όμως αυτό. Χρειάζεται να μάχεσαι και την ιδεολογία της. Την ιδεολογία του φασισμού. Και να μην αντιγράφεις την αθλιότητα του λαϊκισμού και της ψηφοθηρίας πάνω στα αντανακλαστικά του φόβου, όπου πάντα ο φασισμός επενδύει. Γιατί όσοι μας εγκαλούσαν μέχρι χθες γιατί δε βυθίζαμε τις βάρκες με τους πρόσφυγες. Όσοι μας εγκαλούσαν ότι φέραμε στην Ελλάδα τους πρόσφυγες, ονομάζοντάς τους μάλιστα ως λαθρομετανάστες, είναι αυτοί που στρώνουν το χαλί στη Χρυσή Αυγή και στο φασισμό. Και δυστυχώς αυτές οι άθλιες κραυγές δεν έλειψαν ούτε από τη Νέα , τόσο επί Σαμαρά όσο και επί ΜεΪμαράκη, αλλά ούτε και από το υποτίθεται νέο και κεντρώο κόμμα του κ. Θεοδωράκη”.

Κάλεσε ακόμα τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές και να μην πάει καμία ψήφος χαμένη, “για να μην μας κερδίσει η αποχή. Γιατί η αποχή από την κάλπη είναι η επιθυμία και η ευχή της ΝΔ. Γιατί και όποιος απέχει, είναι σα να δίνει το πράσινο φως στο παλιό να ξαναγυρίσει”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος τέλος στους νέους, τους κάλεσε “να πάνε στην κάλπη. Να ενωθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους”.

Πηγή:news.gr

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: