Τσίπρας: Καμία συνεργασία με το παλιό, να δώσουμε τη μάχη να οικοδομήσουμε το καινούργιο (δείτε τη συνέντευξη που έδωσε στον ΣΚΑΪ)

Τσίπρας: Καμία συνεργασία με το παλιό, να δώσουμε τη μάχη να οικοδομήσουμε το καινούργιο (δείτε τη συνέντευξη που έδωσε στον ΣΚΑΪ)

Τη θέση πως οι συζητήσεις για τις συνεργασίες γίνονται εκ του πονηρού γιατί «όλοι γνωρίζουν ότι αυτός που θα βγει πρώτος στις εκλογές θα φτιάξει », εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Γιώργο Αυτιά για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Ο ίδιος άσκησε κριτική στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, σημειώνοντας: «Αν κατέστρεψα τη χώρα μέσα σε 7 μήνες γιατί θέλει να συνεργαστεί μαζί μου; Αυτό είναι υποκρισία».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Τσίπρας παρατήρησε πως «οι δημοσκοπήσεις είναι σε μια περίοδο όπου έχουμε 15 με 20% αναποφάσιστους άρα με απλά μαθηματικά το κόμμα που θα έρθει πρώτο, αν δεν καταφέρει να έχει αυτοδύναμη πλειοψηφία στη , θα είναι πολύ κοντά σε αυτή άρα σίγουρα θα φτιαχτεί κυβέρνηση».

Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Για ποιο λόγο ξαφνικά τόσο πολύ με έχει αγαπήσει ο Μεϊμαράκης, όταν στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά τις εκλογές με λέει ψευτράκο, πονηρούλη και πολιτικό αγύρτη; Αν κατέστρεψα τη χώρα μέσα σε 7 μήνες γιατί θέλει να συνεργαστεί μαζί μου; Το λέει γιατί έχει ένα στόχο. Αυτό είναι υποκρισία. Να περάσει το μήνυμα με τη βοήθεια της πλειοψηφία των μέσων της διαπλοκής ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά και ότι όλοι είναι το ίδιο γιατί μόνο έτσι μπορεί να πετύχει».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με τη ΝΔ. «Πέρα από την ιδεολογία, δεν υπάρχει κοινός στόχος. Εμείς θέλουμε να γκρεμίσουμε αυτά τα οποία ο κ. Μεϊμαράκης θέλει να διατηρήσει», ανέφερε.

Καμία συνεργασία με το παλιό, να δώσουμε τη να οικοδομήσουμε το καινούργιο, τόνισε ο κ.Τσίπρας.

Για το ΠΑΣΟΚ και την πρόεδρό του, Φώφη Γεννηματά, παρατήρησε: «Δεν θεωρώ ότι η ίδια παίρνει στις πλάτες της όλες τις αμαρτίες του κόμματός της, εντούτοις τα βαρίδια είναι πάρα πολύ μεγάλα».

«Θα πάω με τους έντιμους ανθρώπους, θα κυβερνήσω με τους καλύτερους. Έχω πλέον εμπειρία», σημείωσε ακόμη.

Ο κ.Τσίπρας τόνισε ότι εγγυάται τη σταθερότητα που έχει ανάγκη ο τόπος καθώς και τις βαθιές τομές που χρειάζεται να γίνουν στη χώρα. Αναφέρθηκε στα χτυπήματα κατά της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς που έχει ήδη πετύχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι ένας από τους σοβαρούς λόγους που πρέπει να συνεχίσει το που ήδη ξεκίνησε στον τομέα αυτό. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε ότι «τα δύσκολα είναι πίσω μας».

Χωρίς να θέλει να ωραιοποιήσει όπως είπε τη συμφωνία τόνισε τα θετικά της με ιδιαίτερη έμφαση σε κάτι το οποίο δεν έχει ακουστεί αρκετά, ότι το χρέος φεύγει από το αγγλικό δίκαιο.

Ο Σόιμπλε δεν ήθελε συμφωνία γι” αυτό και συνεχώς έβαζε προσκόμματα στις διαπραγματεύσεις, όπως το θέμα με το ταμείο. Ανέφερε χαρακτηριστικά την αντίδρασή του σε αυτή την πρόταση.

«Αν θέλετε την υπογραφή μου για να σας πουλήσω την Ακρόπολη, δεν πρόκειται να το κάνω» αυτή ήταν η αντίδραση στην πρόταση του Σόιμπλε και έφυγε τρεις φορές, από το τραπέζι των συζητήσεων, ενώ ο κ. Ολάντ τον επανέφερε και πάλι πίσω.

Ο ελληνικός λαός είδε τη μάχη που δώσαμε, πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας ενώ σημείωσε ότι δεν μετανιώνει για το δημοψήφισμα. Τα μέτρα που πρότειναν (πρόταση Γιούνκερ) τα απέρριψε από την πρώτη στιγμή και είπε στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι θα αποτανθεί στον ελληνικό λαό.

«Τα έχω πολύ καλά με τη συνείδησή μου για τις αποφάσεις που πήρα» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει πετύχει την απομείωση του χρέους.

Δείτε τη συνέντευξη

 

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: