Τσίπρας: Η χώρα χρειάζεται ξένες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου του Αλέξη Τσίπρα με τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι στην Κέρκυρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε πως «η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση και η χώρα χρειάζεται να ενισχυθεί η ανάπτυξη με ξένες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας».

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, με τον Ιταλό ομόλογό του συζήτησαν για τις ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ιταλία αλλά και για τις ιταλικές επενδύσεις στην Ελλάδα κάνοντας ειδική αναφορά στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την οποία υπεγράφη συμφωνία πώλησης του 100% της έναντι τιμήματος 45 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ

Μάλιστα, αναφέρθηκε σε μια μελλοντική επένδυση της ιταλικής εταιρείας Ferrovie Dello Stato Italiane ύψους 500 εκατ. ευρώ στους ελληνικούς σιδηρόδρομους.

«Για εμάς δεν έχει αξία για εμάς το τίμημα αλλά το μέγεθος των επενδύσεων σε μια εποχή που τις έχουμε ανάγκη. Η οικονομία διψά για επενδύσεις γιατί φέρνουν θέσεις εργασίας. Η εργασία το δικαίωμα στην ανάκτηση της εργασίας είναι ό,τι πιο ιερό μπορεί να υπάρχει τώρα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Αυτές τις επενδύσεις θέλουμε να τις πολλαπλασιάσουμε. Να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά και να μην αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο συνέργειες χωρών του Βορρά και του Νότου», πρόσθεσε.

Οι δύο πρωθυπουργοί, κατά τον κ. Τσίπρα, συζήτησαν για το προσφυγικό καλώντας την Ευρώπη να συνειδητοποιήσει ότι η προσφυγική κρίση δεν αντιμετωπίζεται με φράχτες και αποκλεισμό αλλά με διαμερισμό της ευθύνης. «Δεν μπορούμε να συζητάμε την αναθεώρηση του Σένγκεν χωρίς αναθεώρηση του Δουβλίνου» πρόσθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ειδικά για την Τουρκία, ο Αλέξης Τσίπρας τη χαρακτήρισε σημαντική χώρα για την περιοχή καλώντας την να σταματήσει μια επιθετική ρητορική και να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

Από την πλευρά του ο Πάολο Τζεντιλόνι είπε ότι τα οικονομικά της Ελλάδας μοιάζουν να πηγαίνουν καλύτερα και αυτό είναι σημαντικό γιατί επλήγη από την κρίση όσο καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα, ενώ εξέφρασε την πρόθεση της Ρώμης να κάνει ό,τι περισσότερο μπορεί για να στηρίξει την Ελλάδα γιατί η προσπάθειά της έχει δώσει τους καρπούς της.

«Γιατί να μην υποστηριχθεί η τεράστια προσπάθειά σας;», αναρωτήθηκε ο κ. Τζεντιλόνι και τόνισε ότι ήρθε η στιγμή να κοιτάξει η Ευρώπη την ανάπτυξη και τις επενδύσεις ώστε να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της.

politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: