Τσίπρας: Η συζήτηση για την εκλογή μουφτή έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στις Βρυξέλλες μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα της εκλογής μουφτή στη Θράκη.

«Έρχεται ως μια αντικειμενική ανάγκη που δεν αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η συζήτηση έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και έχει να κάνει με την μουσουλμανική μειονότητα. Έχουμε πάρει πρωτοβουλίες που θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας στη Θράκη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Αυτή τη συζήτηση η κυβέρνηση την έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό στο εσωτερικό της. Είναι αντικειμενική ανάγκη και δεν αφορά τον Τούρκο Πρόεδρο και πρέπει να επεκταθεί δημοσιά και ανοικτά με τη μειονότητα. Με τη μουσουλμανική μειονότητα που είναι τριφυούς προέλευσης», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι ήδη έχουν ληφθεί πρωτοβουλίες, στην κατεύθυνση μεταρρυθμίσεων που έχουν να κάνουν με την εργασία, την αύξηση του βιοτικού επιπέδου της μειονότητας.

«Η συζήτηση αφορά το πως μπορούμε να αμβλύνουμε αντιθέσεις και αυτή είναι η συζήτηση που πρέπει να την κάνουμε. Να φτάσουμε στο σημείο εκείνο που αυτούς που αναγνωρίζει ως θρησκευτικούς ηγέτες η πολιτεία , δεν θα τους αμφισβητεί μέρος της μειονότητας», τόνισε.

politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: