Τσίπρας: Η Ευρώπη πρέπει να πάρει γενναίες αποφάσεις

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στην άτυπη Σύνοδο στο Ταλίν, σημείωσε πως «αν η Ευρώπη θέλει να παίξει έναν νέο παγκόσμιο ισχυρό ρόλο, δεν μπορεί παρά να είναι ικανή να λύνει τα δικά της προβλήματα μόνη της», δηλώνοντας ουσιαστικά τη θέση του αναφορικά με τον διάλογο που έχει ξεκινήσει για το μέλλον της ΕΕ.

Στέλνοντας μήνυμα για την αναγκαιότητα να υπάρξουν γενναίες αποφάσεις στην Ευρώπη, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα τη συζήτηση που έγινε «σε πολύ θετικό κλίμα» στο άτυπο δείπνο των ηγετών των κρατών-μελών της ΕΕ για το μέλλον της Ευρώπης.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι όλοι πλέον αντιλαμβάνονται την ανάγκη για ουσιαστική συζήτηση για το μέλλον της Ένωσης και την ανάγκη να υπάρξουν γενναίες τομές στο θεσμικό πλαίσιο ώστε να μπορεί να στηρίζεται στα δικά της πόδια.

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, του έκανε εντύπωση «ότι ακόμα και εκπρόσωποι χωρών που θεωρούσαν αδιανόητο ότι μπορεί να υπάρξει ένα πρόγραμμα στην Ευρώπη χωρίς την παρουσία του ΔΝΤ, χτες μιλούσαν με αυτοπεποίθηση για την ανάγκη η Ευρώπη να δημιουργήσει τους δικούς της ανάλογους θεσμούς, ώστε να μην είναι αναγκαία η πρόσκληση ξένων θεσμών για να στηρίξουν τις δικές μας ανάγκες».

Όσον αφορά στο σημερινό αντικείμενο της Συνόδου, την ψηφιακή οικονομία, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε τις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση σε αυτόν τον τομέα, προσθέτοντας ότι έχει κάνει σημαντικά βήματα για να καλύψει το κενό.

«Τρέχουμε με ταχύτητα για να καλύψουμε την απόσταση και πιστεύω ότι ο στόχος μας, το να φέρουμε το αύριο σήμερα για όλους τους πολίτες, είναι ένας στόχος που μπορούμε να τον πετύχουμε και θα είναι πάρα πολύ σημαντικό για τη χώρα αλλά και για τους πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: