Τσίπρας: Η Ελλάδα θα εκπλήξει την παγκόσμια οικονομική κοινότητα

Βαριά θα είναι και σήμερα η ατζέντα του Έλληνα πρωθυπουργού στο Νταβός με ιδιαίτερα κρίσιμες συναντήσεις, καθώς θα συμμετάσχει σε πάνελ με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον Μανουέλ Βαλς αλλά και τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, ενώ θα έχει συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Η Αθήνα προσέρχεται στην συνάντηση για να διαπιστώσει αν το Ταμείο προβάλει εκ νέου «μαξιμαλιστικά αιτήματα που δεν μπορούν να γίνουν δεκτά» και να διαπιστώσει αν όντως επιθυμεί να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος, ενώ από την πλευρά του το ΔΝΤ για να διαπιστώσει αν η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί την παραμονή του στο ελληνικό πρόγραμμα και κυρίως αν έχει διάθεση για πραγματικές μεταρρυθμίσεις από τις οποίες θα εξαρτήσει και τη μελλοντική του στάση.

Κυβερνητικοί κύκλοι μιλούσαν για «αμερικανική παρέμβαση για την ελληνική υπόθεση» που ετοιμάζεται στο Νταβός. Σύμφωνα με τους εν λόγω κύκλους, ο κ. Μπάιντεν ζήτησε να συναντηθεί σήμερα, πριν από το ραντεβού με τον Τσίπρα, με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ. Όταν η τελευταία έγινε αποδέκτης του αιτήματος του κ. Μπάιντεν του απάντησε με το χαρακτηριστικό: «ξέρω, ξέρω θέλεις να μου μιλήσεις για την Ελλάδα».

Το Μαξίμου θελει να τρέξει τις εξελίξεις εντός του πρώτου τριμήνου του 2016 αφού αντιλαμβάνονται ότι τόσο οι κοινοβουλευτικές αντοχές της αλλά και οι αντοχές της κοινωνίας εξαντλούνται.

Στην χθεσινή συνέντευξη του στην τηλεόραση του Bloomberg ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε:«Πιστεύω ότι το 2016 θα είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα εκπλήξει την παγκόσμια οικονομική κοινότητα».

«Ακόμα κι αν η περσινή χρονιά ήταν μια δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα και την Ευρώπη, πιστεύω ότι έχουμε μεγάλες ευκαιρίες στο μέλλον».«Σε μία εποχή που πολλοί αναρωτιούνται γιατί να επενδύσουν στην Ελλάδα, εξαιτίας των καθυστερήσεων στις επενδύσεις, τι μήνυμα θα τους στέλνατε;», ρωτήθηκε ο Ελληνας πρωθυπουργός στη συνέντευξη.

«Τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουμε ότι πολλοί επενδυτές εμπιστεύονται ξανά την Ελλάδα», σημείωσε και τόνισε την αναγκαιότητα να ολοκληρωθεί γρήγορα και επιτυχώς η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος, κάτι που- όπως είπε- θα είναι το καλύτερο για την ευρωπαϊκή οικονομία συνολικά.

Αν η Ελλάδα καταφέρει να ολοκληρώσει την αξιολόγηση σύντομα «θα αφήσει πίσω τον φαύλο κύκλο και θα επιστρέψει γρήγορα στην ανάπτυξη», δηλώνει ο πρωθυπουργός.

«Πιστεύω ότι είμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο, ένα κρίσιμο σημείο για την ανάκαμψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας την ανάγκη να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

«Όσο συντομότερα έχουμε επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, τόσο το καλύτερο για την ανάκαμψη και την ευρωπαϊκή οικονομία ως σύνολο», είπε.

Action24.gr-Politiki

Tags: , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: