Τσίπρας για Panama Papers: Θλιβερό και εξοργιστικό να φιγουράρουν πολιτικά πρόσωπα

Μιλώντας από τη βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ, με αφορμή τις τελευταίες αποκαλύψεις για συμμετοχή στα Paradise Papers της Μαρέβα Γκραμπόβσκι, συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Θλιβερό και εξοργιστικό» χαρακτήρισε το γεγονός ότι είναι τόσο δραστήρια και μεγάλη η συμμετοχή «μιας πάμπλουτης εγχώριας ελίτ σ’ αυτό το εγκληματικό παραδείσιο πάρτι». «Κι ακόμα πιο θλιβερό και πιο εξοργιστικό, όταν μέσα στους καταλόγους της χρυσής ντροπής φιγουράρουν ονόματα και αποκαλύψεις που ρίχνουν βαριά σκιά στο πολιτικό προσωπικό της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι όταν η κυβέρνηση πρότεινε στην αξιωματική αντιπολίτευση να ψηφίσει την αυστηρή νομοθεσία για τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες εταιρείες, εκείνοι «πήραν τους βουλευτές τους και αποχώρησαν από την αίθουσα».

«Δεν μιλάμε για κάποιους κυνικούς καπιταλιστές, που ο ηθικός τους κώδικας είναι ταυτισμένος με την ανηθικότητα του κέρδους με οποιονδήποτε τρόπο. Μιλάμε για πρόσωπα που το ήθος και οι συναλλαγές τους δεν εκπροσωπούν κάποια ιδιωτική ή οικογενειακή υπόθεση. Ούτε, αν θέλετε, κάποια ποινικά κολάσιμη ιστορία. Εκπροσωπούν εκείνη την αντίληψη εξουσίας που ξεχαρβάλωσε την Ελλάδα και οδήγησε την κοινωνία σε φτώχεια και σε απόγνωση. Εκπροσωπούν εκείνον τον κυνισμό που επιτρέπει σε κάποιους από τους κρατούντες τα πάντα, εν ονόματι μιας νέου τύπου έννοιας της ηθικής, της ηθικής της ανηθικότητας», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας,

«Τι θα γινόταν στον τόπο, στο πολιτικό σύστημα, τι θα έλεγαν τα μέσα ενημέρωσης, αν θα μπορούσαμε εμείς εδώ αυτή τη στιγμή να συνεδριάζουμε, να σταθούμε, αν μέσα στα χρυσά ονόματα των παραδείσων που αποκαλύπτονται υπήρχε ένα έστω όνομα υπουργού ή βουλευτή της Αριστεράς;» διερωτήθηκε.

«Η μάχη κατά της διαφθοράς ήταν και παραμένει ένας από τους βασικούς μας στόχους. Αυτή η μάχη θέλει αρετή και τόλμη. Κι αυτό το ξέρουμε εμείς. Το ξέρει και ο λαός μας. Σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, θα βρούμε την άκρη για όσους έχουν παρκάρει τα χρήματά τους σε παραδείσους. Κανένας παράδεισος δεν είναι τελικά τόσο μακρινός που να μην μπορούμε να τον φτάσουμε αν έχουμε τη θέληση. Κι εμείς την έχουμε αυτή τη θέληση», συνέχισε την ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στις διεθνείς αποκαλύψεις για τα Paradise Papers, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως, ενώ «μια χούφτα πλούσιοι απολαμβάνουν παραδείσους», παράλληλα οι «λαοί του κόσμου σηκώνουν το βάρος μιας διαρκούς οικονομικής κρίσης». «Αυτό είναι κάτι που η παγκόσμια κοινότητα δεν πρέπει και δεν μπορεί πλέον να ανέχεται. Ως κυβέρνηση πρέπει να παίξουμε ρόλο σημαντικό και ως δύναμη με σημαντική παρουσία και κύρος στο ευρωπαϊκό πλαίσιο», τόνισε.

«Δεν πρόκειται να παίξουμε κλέφτες κι αστυνόμους με τον κ. Μητσοτάκη. Τελεία και παύλα», σημείωσε ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση «εγγυάται απολύτως την ασφάλεια του συνόλου των πολιτών και, ταυτόχρονα, εγγυάται τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του καθενός ξεχωριστά».

politiki

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: