Τσίπρας για δίκη Χρυσή Αυγής: Δεν είναι αθώοι – Την Τετάρτη οφείλουμε να είμαστε εκεί

«Αύριο Τετάρτη, σε μία από τις δικαστικές αίθουσες του Εφετείου, στην οδό Λουκάρεως, γράφεται ιστορία», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Facebook για την αυριανή απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής που έσπειραν το μίσος, δηλητηρίασαν την ελληνική κοινωνία, ξυλοκόπησαν, δολοφόνησαν, βρίσκονται επιτέλους αντιμέτωποι με την ετυμηγορία του φυσικού τους δικαστή» ανέφερε.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Δεν είναι αθώοι. Το γνωρίζουμε όλοι και όλες», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Ανακοινώνοντας ουσιαστικά τη συμμετοχή του στην αυριανή συγκέντρωση εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου, έξω από το Εφετείο, ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει: «Την Τετάρτη οφείλουμε να είμαστε εκεί για να το φωνάξουμε δυνατά. Το οφείλουμε στην ιστορία αυτού του τόπου, το οφείλουμε στη Δημοκρατία. Το οφείλουμε στα παιδιά μας».

Αύριο Τετάρτη, σε μία από τις δικαστικές αίθουσες του Εφετείου, στην οδό Λουκάρεως, γράφεται ιστορία. Οι νεοναζί της…

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020

Για τη δίκη της Χρυσής Αυγής αρθρογράφησε και η σύντροφός του Μπέττυ Μπαζιάνα στην εφημερίδα Αυγή.

Σε ένα απόσπασμα αναφέρει:

«Η εικόνα της Μάγδας στις 453 συνεδριάσεις της δίκης, όπου παρακολουθεί σαν κλαρί αλύγιστο, καμένο αλλά αλύγιστο, τους δολοφόνους του γιου της να υπεκφεύγουν, να ψεύδονται, να κρύβονται πίσω από σαθρές δικαιολογίες που η νεοναζιστική οργάνωση χρησιμοποιεί όλα τα αυτά τα χρόνια για να καλύπτει τα εγκλήματα της, άγγιξε ό,τι πιο εσωτερικό και βαθύ έχουμε μέσα μας και μετατράπηκε από μητέρα του Παύλου, σε μητέρα όλων μας.

Και έκανε τον Παύλο αδερφό μας, όχι με την έννοια της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης, αλλά με την βαθιά ευαισθητοποίηση για την αδικία και τον πόνο, με την ακέραιη αξιοπρέπεια στην εναντίωσή της απέναντι στη νεοναζιστική οργάνωση σε όλη της την ιεραρχία (και όχι μόνο στο δολοφόνο του παιδιού της) και με τη βουβή οργή και αγανάκτηση για την συγκάλυψη των προηγούμενων εγκλημάτων της Χρυσής Αυγής που οδήγησαν σε νέες δολοφονίες όπως αυτή του γιου της. Μόνο βαθιά αγάπη και εκτίμηση της αξίζει».

Όλο το άρθρο της εδώ.

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: