Τσίπρας: Ανάγκη ενίσχυσης του Τύπου με διαφάνεια και κριτήρια για τους εργαζομένους

Κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα (09/10) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, με την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, συζητήθηκαν η κατάσταση που επικρατεί στον Τύπο, τα πλήγματα που είχε δεχθεί πριν καν την έλευση της πανδημίας και η ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής στήριξής του.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «η ενίσχυση του Τύπου οφείλει να γίνει με διαφάνεια, κριτήρια για τους εργαζόμενους και κοινούς κανόνες για όλους και όχι μέσω εικονικών διαφημιστικών καμπανιών με πρόσχημα την πανδημία, κυβερνητική πρωτοβουλία που αποσκοπεί αποκλειστικά στον οικονομικό εκβιασμό και τον εκμαυλισμό του Τύπου και λειτουργεί σε βάρος της Δημοκρατίας, του πλουραλισμού και εν τέλει και των ίδιων των επιχειρήσεων του Τύπου».

Τόνισε πως, «είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο αρνείται να υλοποιήσει το πρόγραμμα άμεσης ενίσχυσης του πανελλαδικού και περιφερειακού Τύπου, το οποίο είχε εκπονήσει και εκδώσει και τη σχετική ΚΥΑ η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ήδη από το 2019».

Παράλληλα, υπογράμμισε τις ευθύνες του κυβερνητικού εκπροσώπου, «ο οποίος απέσυρε το εν λόγω πρόγραμμα ενίσχυσης τον Δεκέμβριο του 2019 και παραμένει έκτοτε παγωμένο, αφού πρώτα επιχείρησε να εντάξει σε αυτό φασιστικά έντυπα».

Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεδομένου πως οι επιχειρήσεις του Τύπου είχαν πληγεί ήδη πριν τον κορονοϊό, αυτές μπορούν να ενταχθούν στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τη στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων.

Χαρακτηριστικά ανέφερε την ένταξη στη μη επιστρεπτέα ενίσχυση 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο, με όριο τις 100.000 ευρώ ανά επιχείρηση, την επιδότηση της εργασίας αντί της αναστολής της, με επιδότηση του 100% των ασφαλιστικών εισφορών και 40% του μισθολογικού κόστους.

Τέλος, πρόσθεσε ότι είναι εύλογο αίτημα και μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα ο μηδενισμός του ΦΠΑ στις εφημερίδες για όσο διαρκεί η κρίση και περαιτέρω εξέτασή του μετά το πέρας της.

Πολιτική

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: